Türkgün | Gündem | Multimedya ekran cezaları iptal mi oldu? Arabalarda multimedya ekran yasağı kalktı mı?

Multimedya ekran cezaları iptal mi oldu? Arabalarda multimedya ekran yasağı kalktı mı?

Multimedya ekran cezalarına ilişkin son durum bilgisi merak edildi. 2026 yılının ilk aylarında araç sahipleri arasında en çok konuşulan konulardan biri olan multimedya ekran yasakları ve kesilen cezalarla ilgili beklenen resmi açıklama geldi. Multimedya ekran cezaları iptal mi oldu? Arabalarda multimedya ekran yasağı kalktı mı?

Multimedya ekran cezalarına ilişkin son durum bilgisi merak edildi. 2026 yılının ilk aylarında araç sahipleri arasında en çok konuşulan konulardan biri olan multimedya ekran yasakları ve kesilen cezalarla ilgili beklenen resmi açıklama geldi. Multimedya ekran cezaları iptal mi oldu? Arabalarda multimedya ekran yasağı kalktı mı?

Araçlarda kullanılan multimedya ekranları ve ses sistemleriyle ilgili trafik cezaları gündemde. Yeni trafik düzenlemesi sonrası sürücüler “Multimedya ekran cezaları iptal mi oldu? Arabalarda multimedya ekran yasağı kalktı mı?” sorusunu araştırıyor. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. İşte 2026 yılı itibarıyla multimedya ekran cezalarıyla ilgili son durum.

Multimedya ekran cezaları iptal mi oldu?

İçişleri Bakanlığı, araçlarda multimedya ekran kullanımına yönelik yaptırımların, gerekli yönetmelik düzenlemesi tamamlanana kadar uygulanmayacağını açıkladı.

Açıklamada, "Düzenlemeye ilişkin konunun taraflarının da görüşleri alınarak trafik güvenliğini etkilemeyecek şekilde, kanunun trafikte seyreden tüm araçlar bakımından tutarlı, açık, hakkaniyetli ve yeknesak biçimde uygulanabilmesini teminen gerekli yönetmelik düzenlemesi yapılıncaya kadar, anılan hükme ilişkin yaptırımların uygulanması durdurulmuştur. Bu kapsamda, 27 Şubat 2026 tarihinden itibaren gerçekleşen cezai yaptırımların iptaline karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, araçlara sonradan ilave edilen müzik sistemlerine yönelik denetimlerin 1 Nisan'a kadar rehberlik ve bilgilendirme amacıyla gerçekleştirileceği, bu tarihten itibaren ise ilgili kanun kapsamında denetimlere devam edileceği aktarıldı. Bu kapsamında denetimlere devam edilecektir.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...