Niğde Valiliği, etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kent genelinde bazı yolların geçici olarak trafiğe kapatıldığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Niğde-Çiftlik yolunun 8 ile 30’uncu kilometreleri arasındaki kesim ile Çiftlik-Altunhisar yolunun 32 ile 56’ncı kilometreleri arasındaki bölüm, 12 Ocak 2026 saat 23.30 itibarıyla ulaşıma kapatıldı.

Açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin öncelikli olduğu vurgulanarak, kapatılan güzergâhlarda ekiplerin yol açma ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi. Yolların yeniden trafiğe açılmasına ilişkin gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.
Niğde Valiliği, sürücülere alternatif güzergâhları kullanmaları ve yapılan uyarılara dikkatle uymaları çağrısında bulundu.