Türkgün | Gündem | OGM Genel Müdürü Karacabey’den şehit pilot Hasan Bahar için taziye mesajı

OGM Genel Müdürü Karacabey’den şehit pilot Hasan Bahar için taziye mesajı

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Hırvatistan’da düşen yangın söndürme uçağında şehit olan pilot Hasan Bahar için başsağlığı mesajı yayımladı. Uçağın hava muhalefeti nedeniyle düşüp kaza kırıma uğradığı belirtildi.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Hırvatistan’da düşen yangın söndürme uçağında şehit olan pilot Hasan Bahar için başsağlığı mesajı yayımladı. Uçağın hava muhalefeti nedeniyle düşüp kaza kırıma uğradığı belirtildi.

KAYNAK: İHA

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Hırvatistan’da bakım faaliyeti sırasında düşen yangın söndürme uçağında şehit olan Pilot Hasan Bahar için sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı.

Yaşanan talihsiz kaza sonrası Karacabey açıklamasında, OGM’ye ait OR-2025 kuyruk numaralı yangın söndürme uçağının, Rijeka Havalimanı’ndan kalkış yaptıktan sonra saat 18.25’te hava muhalefeti nedeniyle telsiz irtibatının kesildiğini belirtti.

Kısa süre sonra uçağın Senj kenti yakınlarında kaza kırıma uğradığı, Hırvatistan Hava Kontrol Merkezi (ATC) tarafından yürütülen arama-kurtarma çalışmalarıyla uçağın enkazına ulaşıldığı kaydedildi.

Karacabey, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Elim kazada pilotumuz Hasan Bahar şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve teşkilatımıza başsağlığı diliyorum.”

Şehit pilotun naaşının Türkiye’ye getirilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...