İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, kazanın ardından yaşanan süreç titizlikle ele alındı. Şüpheliler Eylem Tok, Bülent Cihantimur, Adem Kızıltepe ve Ayşe Ceren Saltoğlu hakkında "suçluyu kayırma" ile "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlarından 1 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer şüpheli Berna Öcalgiray için ise 5 yıla kadar hapis cezası öngörüldü.
Timur Cihantimur’un Dosyası Ayrıldı
İddianamede, kazayı yapan ve Oğuz Murat Aci’nin ölümüne yol açan 18 yaşından küçük sürücü Timur Cihantimur hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan yürütülen soruşturmanın ayrı bir dosya üzerinden devam ettiği belirtildi.
Dosya Mahkemeye Gönderildi
Savcılık tarafından hazırlanan kapsamlı iddianame, değerlendirilmek üzere İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde, şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. Kazanın ardından yurt dışına kaçan ve iade süreci takip edilen isimlerin hukuki durumu kamuoyu tarafından yakından izleniyor.