Ordu ve Giresun'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.
Ordu'da cadde ve sokaklar su altında kaldı
Ordu'nun Fatsa, Altınordu, Kabadüz ve Gürgentepe ilçelerinde sağanak nedeniyle bazı iş yerlerinde su baskınları yaşandı.
Fatsa'da rögar ve su kanallarının tıkanması sonucu bazı cadde ve sokaklar su altında kaldı. Belediye ekipleri, iş makinelerinin desteğiyle temizlik ve su tahliye çalışmalarına başladı.
Yağışın etkisiyle bazı mahallelerde toprak kaymaları meydana gelirken, bazı ırmak ve derelerin debileri de yükseldi.
Ekipler, ulaşımda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek ve yolları güvenli hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Kentte yağışın aralıklarla devam ettiği bildirildi.

Giresun'da 10 köy yolu ulaşıma kapandı
Giresun'da ise dün akşam başlayan sağanak, kent genelinde zaman zaman etkisini sürdürüyor.
Yağış nedeniyle bazı mahalle ve köy yollarında taşkın ve toprak kaymaları meydana geldi. Tedbir amacıyla ulaşıma kapatılan Yağlıdere-Espiye kara yolu kontrollü olarak yeniden ulaşıma açıldı.
Sağanak nedeniyle Espiye'de 8, Dereli'de 2 köy yolu ulaşıma kapandı. İl merkezi ve ilçelerde bazı ev ve iş yerlerinin giriş katlarını su bastı.
Ekipler, taşkın ve toprak kaymalarının neden olduğu olumsuzlukları gidermek ve ulaşımın güvenli şekilde sağlanması için çalışmalarını sürdürüyor.