Törende konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı İlhami Giray Şahin, programın yalnızca bir fidan dikim etkinliği olmadığını belirtti.
“Bugün burada sadece fidan dikmiyoruz; toprağa umut ekiyoruz.” ifadelerini kullanan İletişim Başkan Yardımcısı Şahin, ormanların sadece ağaçtan ibaret olmadığını söyledi. İletişim Başkan Yardımcısı Şahin, “Orman sadece ağaç değildir; nefestir, vatandır ve gelecektir.” dedi.

Orman yangınlarıyla mücadelede görev yapan orman çalışanlarının büyük fedakârlık gösterdiğini ifade eden İletişim Başkan Yardımcısı Şahin, afet dönemlerinde doğru bilgi yönetiminin önemine dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak kriz süreçlerinde güçlü kamu iletişiminin hayati rol üstlendiğini belirten Şahin, özellikle orman yangınları gibi afetlerde doğru ve hızlı bilgilendirmenin toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini kaydetti.

Basın mensuplarının yangın bölgelerinde büyük özveriyle görev yaptığını belirten İletişim Başkan Yardımcısı Şahin, doğru haberciliğin kamu farkındalığını artırdığını ifade etti.
Program kapsamında medya kuruluşları adına hazırlanan tabelalar eşliğinde çok sayıda fidan toprakla buluşturuldu. Oluşturulan “Medya Çalışanları Hatıra Ormanı”nın, medya çalışanları ile orman emekçileri arasındaki dayanışmanın kalıcı bir sembolü olması hedefleniyor.

Törende yapılan konuşmalarda yaklaşan yaz dönemi öncesinde orman yangınlarına karşı toplumsal duyarlılığın artırılması gerektiği vurgulanırken, vatandaşlara ormanlık alanlarda daha dikkatli olunması çağrısında bulunuldu.