Meteorolojinin Trakya ile İstanbul, Kocaeli ve Yalova için yaptığı kuvvetli fırtına uyarısının ardından Marmara Denizi’nde etkisini artıran poyraz, Tekirdağ kıyılarında günlük yaşamı ve deniz trafiğini olumsuz etkiledi. Bölgede seyreden 9 gemi güvenlik amacıyla Tekirdağ açıklarında beklemeye geçerken, küçük tekne balıkçıları denize açılamadı. Boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla Süleymanpaşa, Şarköy, Marmaraereğlisi ve Saray’da denize girişler geçici olarak yasaklandı.

9 GEMİ AÇIKTA BEKLEMEYE GEÇTİ
Marmara Denizi’nde etkili olan ve hızı yer yer saatte 40 kilometreyi bulan poyraz, deniz ulaşımında aksamalara yol açtı. Sert rüzgâr ve yüksek dalgalar nedeniyle 9 gemi, Tekirdağ açıklarında demirleyerek hava koşullarının düzelmesini beklemeye başladı.
Süleymanpaşa ve Marmaraereğlisi ilçelerinde küçük teknelerle avcılık yapan balıkçılar da güvenlik gerekçesiyle denize açılamadı.
4 İLÇEDE DENİZE GİRİŞ YASAKLANDI
Tekirdağ Valiliği, olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle Süleymanpaşa, Şarköy, Marmaraereğlisi ve Saray ilçelerinde denize girişlerin geçici olarak yasaklandığını duyurdu.
Karara göre yasak, Süleymanpaşa ve Şarköy ilçelerinin genelinde ve Marmaraereğlisi’nin Sultanköy Mahallesi’nde 2 gün uygulanacak. Saray ilçesinin genelindeki denize giriş yasağı ise 3 gün sürecek.

BOĞULMA OLAYLARINA KARŞI ÖNLEM
Valilikten yapılan açıklamada, kararın olumsuz hava ve deniz koşullarında yaşanabilecek boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla alındığı belirtildi. Vatandaşlardan yasak kararına uymaları ve dalgalı denize girmemeleri istendi.
FIRTINA ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi, Trakya’nın yanı sıra İstanbul, Kocaeli ve Yalova için de kuvvetli fırtına uyarısı yaptı.
Fırtınanın bugün ve yarın etkisini sürdürmesi beklenirken, deniz ulaşımında yeni aksamalar yaşanabileceği bildirildi.