Açıklamada, son günlerde bazı radyo ve televizyon yayın kuruluşlarının RTÜK Başkanı’nın adı kullanılarak telefonla arandığı, “yardım”, “bağış” veya çeşitli gerekçelerle maddi taleplerde bulunulduğunun tespit edildiği ifade edildi.
Kendilerini Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı, Üst Kurul Üyesi ya da RTÜK personeli olarak tanıtan şahıslar tarafından yapılan bu tür aramalara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Söz konusu taleplerin tamamının dolandırıcılık girişimi olduğu kaydedildi.
RTÜK tarafından yapılan açıklamada ayrıca, bu sahte aramaları gerçekleştiren kişi veya kişiler hakkında gerekli suç duyurularının yapıldığı, adli süreçlerin başlatıldığı ve sürecin titizlikle takip edildiği bildirildi.

Yapılan uyarıda şu ifadeler yer aldı:
Radyo ve Televizyon Yayıncılarına Önemli Uyarı!
RTÜK ve RTÜK Başkanı’nın adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması gerekmektedir!
Son günlerde, bazı radyo ve televizyon yayın kuruluşlarının RTÜK Başkanı Sayın Mehmet Daniş’in adı kullanılarak telefonla arandığı, “yardım”, “bağış” veya çeşitli gerekçelerle maddi taleplerde bulunulduğu tespit edilmiştir.
Kendilerini Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı, Üst Kurul Üyesi veya RTÜK personeli olarak tanıtan şahısların gerçekleştirdiği bu aramalara asla itibar edilmemelidir.
Bu tür taleplerin tamamı dolandırıcılık girişimidir.
Kurumumuz tarafından bu sahte aramaları yapan kişi veya kişiler hakkında gerekli suç duyurularında bulunulmuş, adli süreçler başlatılmış olup, süreç titizlikle takip edilmektedir.