Türkiye genelinde hava sıcaklıkları düşüyor, bazı bölgelerde buzlanma ve kar yağışı etkili oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara ve Ege’den Doğu Anadolu’ya kadar birçok ilde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bölgesel olarak buzlanma, don ve yer yer sis ile birlikte Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde çığ riski bulunuyor. Vatandaşların özellikle yollarda dikkatli olması ve meteorolojik uyarıları takip etmesi önem taşıyor.

Marmara Bölgesi
Marmara’da parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bölgenin doğusunda buzlanma, don ve yer yer pus ile sis bekleniyor.
İstanbul: 6°C – 12°C, parçalı ve çok bulutlu
Bursa: 0°C – 12°C, parçalı ve çok bulutlu
Çanakkale: 5°C – 15°C, parçalı ve çok bulutlu
Kırklareli: 1°C – 9°C, parçalı ve çok bulutlu

Ege Bölgesi
Ege’de hava parçalı ve çok bulutlu olacak. İç kesimlerde buzlanma, don ve yer yer sis görülmesi bekleniyor.
İzmir: 5°C – 15°C, parçalı ve çok bulutlu
Denizli: 3°C – 13°C, parçalı ve çok bulutlu
Afyonkarahisar: -5°C – 6°C, parçalı ve çok bulutlu
Muğla: -1°C – 11°C, parçalı ve çok bulutlu

Akdeniz Bölgesi
Akdeniz’de parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Bölgenin doğusundaki iç kesimlerde rüzgarın kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. İç kesimlerde buzlanma ve don riski mevcut.
Antalya: 5°C – 16°C, parçalı ve az bulutlu
Adana: 0°C – 12°C, parçalı ve çok bulutlu
Hatay: -2°C – 12°C, parçalı ve az bulutlu
Isparta: -1°C – 10°C, parçalı ve az bulutlu

İç Anadolu Bölgesi
İç Anadolu’da parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim. Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Nevşehir, Niğde ve Çankırı çevrelerinde kar yağışı bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma, don ve sis görülebilir.
Ankara: -1°C – 3°C, hafif kar yağışlı
Eskişehir: -3°C – 8°C, parçalı ve çok bulutlu
Kayseri: -6°C – 1°C, hafif kar yağışlı
Konya: -3°C – 6°C, parçalı ve çok bulutlu

Karadeniz Bölgesi
Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu; Zonguldak, Bartın ve Sinop çevrelerinde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.
Bolu: -4°C – 6°C, akşam kar yağışlı
Düzce: 2°C – 8°C, parçalı ve çok bulutlu
Sinop: 4°C – 10°C, Perşembe günü yağmurlu
Zonguldak: 4°C – 9°C, bu akşam ve Perşembe sabah yağmurlu

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu; Samsun çevresi yağmurlu, Rize ve Artvin kıyılarında karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Yüksek kesimlerde çığ tehlikesi var.
Samsun: 1°C – 10°C, Perşembe öğle saatlerinde yağmurlu
Rize: 0°C – 8°C, akşam ve gece karla karışık yağmur ve kar
Trabzon: 0°C – 9°C, parçalı ve çok bulutlu
Amasya: -2°C – 8°C, parçalı ve çok bulutlu

Doğu Anadolu Bölgesi
Parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim. Şırnak, Hakkari, Muş ve Van çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Yüksek kesimlerde çığ riski bulunuyor.
Erzurum: -13°C – -8°C, parçalı ve çok bulutlu
Kars: -14°C – -8°C, parçalı ve çok bulutlu
Malatya: -8°C – 1°C, parçalı ve çok bulutlu
Van: -4°C – -1°C, aralıklı kar yağışlı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Parçalı ve çok bulutlu; Siirt çevrelerinde akşam saatlerinde kar yağışı bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don riski devam ediyor.
Diyarbakır: -4°C – 4°C, parçalı ve çok bulutlu
Batman: -2°C – 3°C, parçalı ve çok bulutlu
Gaziantep: -4°C – 8°C, parçalı ve çok bulutlu
Mardin: -4°C – 4°C, parçalı ve çok bulutlu
Not: Sürücüler ve vatandaşlar özellikle buzlanma ve don riskine karşı dikkatli olmalı. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi nedeniyle yetkililerin uyarıları takip edilmelidir.