Kırklareli merkezli üç ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda ’Daltonlar’ olarak bilinen suç örgütüne büyük darbe vuruldu. Gözaltına alınan 18 şüpheliden 10’u tutuklanırken, 8 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Çok sayıda suça karıştıkları ortaya çıktı
Dört ilde eş zamanlı operasyon
Soruşturma kapsamında Kırklareli, İstanbul, Giresun ve Çanakkale’de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Örgüt lideri ile yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alındı.

İlk aşamada 4 kişi tutuklanırken, savcılığın ek değerlendirmesi sonrası 6 şüpheli daha tutuklandı. Böylece tutuklu sayısı 10’a yükseldi.
Diğer 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Örgüt lideri ve yöneticisinin sabıka dosyası kabarık
Yakalananlardan örgüt lideri B.Y.’nin 7 ayrı suçtan toplam 3 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla, örgüt yöneticisi R.D.K.’nın ise çeşitli suçlardan 13 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı ortaya çıktı.