Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, UMKE Haftası dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
Memişoğlu, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinin (UMKE) afet ve acil durumlarda yürüttüğü çalışmalara ilişkin bilgi vererek, ekiplerin 20 bini aşkın gönüllüsü, 471 aracı ve 678 sahra hastanesi çadır ünitesiyle görev yaptığını belirtti.

“Afetlerde sürdürülen kesintisiz mücadelenin adı UMKE.”
Bakan Memişoğlu paylaşımında,
“Afetlerde sürdürülen kesintisiz mücadelenin adı UMKE. 20 bini aşkın gönüllümüz, 471 aracımız ve 678 sahra hastanesi çadır ünitemizle afet ve acil durumlarda vatandaşımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Tüm UMKE çalışanlarımıza emekleri için teşekkür ediyorum.”
ifadelerini kullandı.

UMKE’nin deprem bölgelerindeki çalışmaları paylaşıldı
Memişoğlu, paylaşımında ayrıca 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler başta olmak üzere UMKE'nin afet bölgelerinde yürüttüğü çalışmalara ilişkin hazırlanan videoya da yer verdi.
Bakan Memişoğlu, UMKE çalışanlarına görevleri sırasında gösterdikleri özveri ve emekleri için teşekkür etti.