Sağlık Bakanı Memişoğlu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yeni teknoloji, cihaz ve malzeme üretimi ile yeni adımlar attığını kaydederek “Ben şuna inanıyorum ki sağlık sektörü Türkiye’nin lokomotif sektörü hâline gelecektir. Bizim hedefimiz 10 yılda 50 milyar dolarlık bir ihracattır. Ve biz bunu rahatlıkla başarabileceğimize eminiz.” dedi.
Sağlık Bakanı Memişoğlu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yeni teknoloji, cihaz ve malzeme üretimi ile yeni adımlar attığını kaydederek “Ben şuna inanıyorum ki sağlık sektörü Türkiye’nin lokomotif sektörü hâline gelecektir. Bizim hedefimiz 10 yılda 50 milyar dolarlık bir ihracattır. Ve biz bunu rahatlıkla başarabileceğimize eminiz. Çünkü hem insan gücümüz hem siyasi irademiz hem de lider vizyonumuz bu konuda bunu başarmamız için yeterli.” ifadelerini kullandı.

Bakan Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık alanındaki insan gücü ve altyapısıyla hem ulaşılabilirlik hem de yaygınlık anlamında dünyada en iyi sağlık hizmeti sunan ülkelerinden biri olduğunu belirterek “COVID-19 salgını, daha sonra da 6 Şubat depremleri. Türkiye’nin insan gücü, altyapısı ve sağlık sistemi şunu gösterdi ki; ülkemizin artık sadece hizmette değil, üretimde de dünyada söz sahibi olması gerekiyor. İşte bu vizyon ve Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle biz de koordinasyonu ve motivasyonu sağlayarak birçok şeyin başlangıcını yaptık.” diye konuştu.

Bu başarılara imza atarken sağlık alanında dünyanın sayılı paydaşlarıyla iş birliği yapabilecek güçte olduklarını söyleyen Sağlık Bakanı Memişoğlu; Türkiye’nin demokrasisiyle, insan gücüyle, gelişmişliğiyle ve çevresinde savaşlar yaşanırken sergilediği istikrarla dünya yatırımcılarının göz bebeği olması gerektiğinin altını çizdi. Bakan Memişoğlu, dünyadaki yatırımcılara seslenerek “Türkiye’nin bugün sizler için yatırımın, ortaklığın en iyi olabileceği ülke olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Çünkü ülkemiz insan gücüyle, altyapısıyla bunu başarabilecek bir ülkedir.” dedi.
Sağlık Bakanı Memişoğlu, yüzde 70 yerlilik oranıyla geliştirilecek renkli doppler ultrasonografi cihazından bahsederek “Yurt dışından doppler ultrasonografi üretimini beraber yapmayı, Türkiye’ye güvenerek yatırım yapmayı kabul eden ve bizim paydaşımız olan, ortağımız olan iki firmaya ve ülkeye teşekkür etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Bilim insanlarının fikrini ve bilgisini ürüne dönüştürmek amacıyla son bir buçuk yıldır bir ekosistem oluşturmak için çalıştıklarını aktaran Bakan Memişoğlu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) koordinasyonunda dijital mecrada devreye aldıkları “Üreten Sağlık Portalı, uretensaglik.gov.tr” hakkında bilgiler paylaştı.
Programın sonunda, renkli doppler ultrasonografi cihazının Sağlık Bakanlığının öncülüğünde paydaş firmaların iş birliğiyle yerli olarak geliştirilmesi konusunda hazırlanan sözleşme, TÜSEB ve iki yabancı firma tarafından imzalandı.