23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Sahipsiz hayvanlar için düzenleme yolda: Rehabilitasyon veya uyutma!

Sahipsiz hayvanlar için düzenleme yolda: Rehabilitasyon veya uyutma!

Sokaklardaki sahipsiz hayvanlarla ilgili AK Parti'nin yeni yasa teklifiyle, hayvanını terk edenlere verilen ceza 10 kat artırılarak 50 bin TL'ye çıkarılacak. Saldırgan, anatomik yapısı bozulan ve kuduz riski taşıyan köpekler barınaklara alınacak ve rehabilite edilemeyenler uyutulacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sahipsiz hayvanlar için düzenleme yolda: Rehabilitasyon veya uyutma!
KAYNAK: Haber Merkezi

AK Parti, uzun süredir üzerinde çalıştığı sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenleme tamamlanmak üzere. Yeni yasa teklifiyle, hayvanını terk edenlere verilen para cezası on kat artırılarak 50 bin TL'ye çıkarılacak. Bu önemli düzenleme, sokaklardaki sahipsiz hayvan sorununu çözmeyi hedefliyor.

Saldırgan ve Kuduz Riski Taşıyan Köpekler

NTV'de yer alan habere göre; "sahipsiz sokak hayvanı" tanımının yapıldığı teklif kapsamında, saldırgan hale gelmiş, anatomik yapısı bozulan ve kuduz riski taşıyan köpekler öncelikle toplanacak ve barınaklara alınacak. Bu köpekler rehabilite edilmeye çalışılacak, ancak başarılı olunamazsa uyutulmaları planlanıyor.

Mahalle Köpekleri ve Kısırlaştırma

Mahallelerde vatandaşlar tarafından bakılan zararsız köpekler, kısırlaştırıldıktan sonra bulundukları yerde kalmaya devam edecek. Bu sayede, hem hayvanların güvenliği sağlanacak hem de toplumla uyumlu bir şekilde yaşamaları desteklenecek.

Ağır Para Cezaları

Sahipsiz hayvanları başka bölgelere atanlara hayvan başına 50 bin TL ceza verilecek. Bu düzenleme, hayvanları ormanlık alanlara ya da başka ilçelere bırakanları caydırmayı amaçlıyor.

Bütçe ve Denetim

Tarım ve Orman Bakanlığı, sokak hayvanlarıyla ilgili bütçesini artıracak ve mahalli idarelerin görev alanları yeniden düzenlenecek. Bu sayede, sokak hayvanlarının bakımı ve kontrolü daha etkili bir şekilde gerçekleştirilecek.

Sonraki Adımlar

Teklifin Kurban Bayramı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulması, ardından muhalefet partileriyle paylaşılması ve Meclis Başkanlığına verilmesi öngörülüyor. Bu yeni düzenlemenin hayvan hakları ve toplum güvenliği açısından önemli bir adım olması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kurbanlıkların satışından elde ettiği 535 bin TL çalındı

Kurbanlıkların satışından elde ettiği 535 bin TL çalındı