Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen “Sokaklar Güvende” soruşturması kapsamında yeni nesil suç örgütlerine yönelik operasyon düzenlendi. Sakarya, İstanbul, Adana, Yalova, Denizli ve Çanakkale’de eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 7 şüpheli yakalandı.
6 ilde 13 adrese operasyon
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında belirlenen 13 adrese operasyon düzenlendi.
Özel harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyona 120 personel katıldı. Baskınlarda zanlılar S.Y., D.K., O.T.K., Ö.B., K.Ö., M.A.Z. ve A.Ş. gözaltına alındı.
Silah ve mühimmat ele geçirildi
Adreslerde yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız tüfek, 100 fişek ve 15 kartuş ele geçirildi. Ayrıca 7 cep telefonu ile nitelikli yağma kapsamında değerlendirilen çeşitli evraklara da el konuldu.
7 şüphelinin işlemleri sürüyor
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 7 şüphelinin emniyetteki adli işlemlerinin sürdüğü bildirildi.