Türkgün | Gündem | Seferihisar Belediyesi'nde rüşvet ve ihale vurgunu: 47 gözaltılı dev operasyonda yeni gelişme

Seferihisar Belediyesi'nde rüşvet ve ihale vurgunu: 47 gözaltılı dev operasyonda yeni gelişme

İzmir'in Seferihisar Belediyesine yönelik rüşvet ve usulsüzlük operasyonunda gözaltına alınan 47 şüpheliden 29'u tutuklandı. Şüphelilerden 17'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 1 şüpheli savcılık ifadesinin ardından serbest kaldı.

İzmir'in Seferihisar Belediyesine yönelik rüşvet ve usulsüzlük operasyonunda gözaltına alınan 47 şüpheliden 29'u tutuklandı. Şüphelilerden 17'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 1 şüpheli savcılık ifadesinin ardından serbest kaldı.

KAYNAK: AA

İzmir'in Seferihisar Belediyesine yönelik, inşaat ve imar işlemlerinde usulsüzlük karşılığı rüşvet alındığı ve verildiği, belediye bünyesindeki ihalelerde ve doğrudan teminlerde usulsüzlük yapıldığına yönelik tespitler üzerine düzenlenen operasyonda yeni gelişme yaşandı. Gözaltına alınan 47 şüpheliden 29'u tutuklandı.

47 şüpheliden 29'u tutuklandı

Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 47 şüpheliden 1'i, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Şüphelilerden 29'u tutuklanırken, 17'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan 1 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Seferihisar Belediyesine operasyon düzenlenmişti

Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ve İstihbarat şube müdürlüklerince operasyon düzenlenmişti.

Belediyede inşaat ve imar işlemlerinde usulsüzlük karşılığı rüşvet alındığı ve verildiği, belediye bünyesindeki ihalelerde ve doğrudan teminlerde usulsüzlük yapıldığına yönelik tespitler üzerine, aralarında belediye personeli ve müteahhitlerin de bulunduğu 48 zanlının yakalanması için 11 Eylül'de operasyon gerçekleştirilmişti.

Operasyonda 47 şüpheli yakalanmıştı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...