Türkgün | Gündem | Selahattin Demirtaş'a ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan hapis cezası verildi

Selahattin Demirtaş'a ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan hapis cezası verildi

Mersin'de yargılanan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, konuşmalarında 'zincirleme şekilde Cumhurbaşkanına hakaret' suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Mersin'de yargılanan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, konuşmalarında 'zincirleme şekilde Cumhurbaşkanına hakaret' suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verildi.

MUHABİR: AA

Mersin 14. Asliye Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, başka suçtan Edirne F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Demirtaş katılmadı, avukatı ise salonda hazır bulundu.

SAVCI HAPİS CEZASI TALEBİNİ YİNELEDİ

Cumhuriyet savcısı, sanığın "zincirleme şekilde Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıl 3 aydan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması yönünde görüş sunduğu esasa ilişkin mütalaasını yineledi.

MÜŞTEKİ AVUKATINDAN AYRI AYRI CEZALANDIRMA TALEBİ

Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla bağlanan müşteki avukatı, Demirtaş'ın zincirleme şekilde değil her bir eylemi nedeniyle ayrı ayrı cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı Özgür Özbek ise Demirtaş hakkında Bakırköy 46. Asliye Ceza Mahkemesince "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan verilen 3 yıl 6 aylık hapis cezası kararının, Yargıtay 4. Ceza Dairesi tarafından bozulduğunu ve söz konusu davayla birleştirilmesinin beklendiğini söyledi.

EK SÜRE TALEBİ REDDEDİLDİ

Hakim, esasa ilişkin savunma hazırlayabilmeleri için ek süre isteyen Özbek'in talebini reddetti.

REDDİHAKİM TALEBİ DE KABUL GÖRMEDİ

Özbek, bunun üzerine savunma yapma haklarının ellerinden alındığını öne sürerek, reddihakim talebinde bulundu.

MAHKEMEDEN HAPİS CEZASI VE TUTUKLULUK KARARI

Beyanların ardından kararını açıklayan hakim, reddihakim talebini reddetti, "zincirleme şekilde Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdığı Demirtaş'ın mevcut halinin devamına hükmetti.

DOSYALARIN BİRLEŞTİRİLMESİNE İLİŞKİN SÜREÇ

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında Mersin, Diyarbakır, Ankara ve Mardin'deki konuşmalarında "Cumhurbaşkanına hakaret ettiği" gerekçesiyle dava açılmıştı. Önceki celsede hakim, Demirtaş'ın, Mersin ve Diyarbakır'daki konuşmalarına ilişkin dosyaların birleştirilmesine karar vermiş, Ankara ve Mardin'deki ifadeleriyle ilgili dosyaların birleştirme talebini ise uygun görmemişti. Hakim, duruşmaya katılmayan Demirtaş'ın sonraki celseye de katılmaması halinde "susma hakkını kullandığının kabul edileceğine" yönelik ihtarda bulunulmasına karar vermişti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...