Türkgün | Gündem | Sinop’ta hamsi bereketi: Tezgahlar doldu, fiyatlar yüz güldürdü

Sinop’ta hamsi bereketi: Tezgahlar doldu, fiyatlar yüz güldürdü

Sinop'ta hamsi av sezonu başladı; bu yıl avlanma, geçen yıla göre artış gösterdi. Balıkçılar, kilogramı 150 liradan satılan hamsi ile yüz güldürüyor. Taze hamsi, vatandaşlar arasında popülerliğini korurken, diğer balık türleri de tezgahlarda yer alıyor.

Sinop'ta hamsi av sezonu başladı; bu yıl avlanma, geçen yıla göre artış gösterdi. Balıkçılar, kilogramı 150 liradan satılan hamsi ile yüz güldürüyor. Taze hamsi, vatandaşlar arasında popülerliğini korurken, diğer balık türleri de tezgahlarda yer alıyor.

KAYNAK: AA

Sinop’ta yeni balık av sezonunun başlamasıyla birlikte Karadeniz’den bol miktarda avlanan hamsi, tezgahlardaki yerini aldı. Hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldüren hamsi, uygun fiyatlarla satışa sunuluyor.

Hamsi Tezgahlardan Eksik Olmuyor

Karadeniz’e açılan balıkçıların ağlarına takılan hamsi, bu yıl geçen yıla oranla çok daha fazla avlanıyor. Kilogramı 150 liradan başlayan hamsi, vatandaşların ilk tercihi olmaya devam ediyor.

Balıkçıların ve Vatandaşların Yüzü Gülüyor

Hamsinin bolluğu balıkçılar için satışların artmasını sağlarken, tüketiciler de sofralarına uygun fiyata taze balık götürmenin mutluluğunu yaşıyor. Tezgahlarda hamsinin yanı sıra mezgit, istavrit, tirsi, barbun, levrek ve kefal de yer alıyor.

Hamsi Özel Bir Balık”

Balıkçı İbrahim Coşkun, son 10 gündür hamsinin tezgahlardan hiç eksik olmadığını belirterek, “Hamsi bol oldukça satışlarımız artıyor. Vatandaşın hamsiye her zamanki gibi özel ilgisi var. İnşallah sezonun geri kalanı da bu şekilde devam eder.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...