Türkgün | Gündem | Sivas'ta araçlara pompalı tüfekle ateş açan 6 şüpheli tutuklandı!

Sivas'ta araçlara pompalı tüfekle ateş açan 6 şüpheli tutuklandı!

Sivas’ta aynı gün, faklı saatlerde pompalı tüfekle saldırı yapıldı. Emniyet güçlerinin titiz çalışması sonrası iki olayın bağlantılı olduğu tespit edildi ve yakalanan 7 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

Sivas’ta aynı gün, faklı saatlerde pompalı tüfekle saldırı yapıldı. Emniyet güçlerinin titiz çalışması sonrası iki olayın bağlantılı olduğu tespit edildi ve yakalanan 7 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

KAYNAK: İHA

Sivas'ta güpegündüz pompalı tüfekle dehşeti yaşattılar… Olay, 10 Mart 2026 günü saat 12.20 sıralarında Numune Hastanesi Acil Servis giriş yolu üzerinde yaşandı. Olayda M.D. ile Y.D. isimli şahısların acil servis giriş yolundan Sıhhiye Caddesi’ne çıkmak istedikleri sırada, cadde üzerinde park halinde bulunan bir araçtan inen 3 şüpheli tarafından pompalı tüfeklerle ateş açıldı. Açılan ateş sonucu araçta maddi hasar meydana gelirken araçta bulunan şahıslar olaydan yara almadan kurtuldu. 

AYNI GÜN, İKİ SALDIRI!

Aynı gün saat 17.00 sıralarında Ahmet Turan Gazi Mahallesi TOKİ önünde gerçekleşen ve ilk olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen bir başka olayda ise Y.D. isimli şahsın aracında yine maddi hasar meydana geldi. Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Meydana gelen iki olayın ardından şüphelilerin kimliklerinin tespiti ve yakalanmasına yönelik olarak Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar neticesinde olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen Y.S.B., Y.D., G.D., S.D., M.A.D., M.Y. ve M.T. isimli 7 şüpheli aynı gün ilerleyen saatlerde yakalanarak gözaltına alındı. Yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin suçta kullandıkları değerlendirilen 2 adet pompalı tüfek, 5 adet av fişeği, 1 adet tabanca ve 1 adet fişek ele geçirildi. 

TUTUKLANDILAR

Adli makamlara sevk edilen 7 şüpheliden 6’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyet tarafından yapılan açıklamada, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla çalışmaların 7 gün 24 saat aralıksız sürdürüldüğü belirtildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...