Sivas’ın Hafik ilçesinde arazi sınırı nedeniyle çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. 70 yaşındaki Mustafa Çatak, komşusu tarafından vurularak hayatını kaybetti.
Kadastro Ölçümü Tartışmayı Alevlendirdi
Olay, Üreğil köyünde meydana geldi. Mustafa Çatak (70), evinin sınırını ölçtürmek için kadastro ekibiyle birlikte köyüne geldi. Bu sırada, uzun süredir sınır anlaşmazlığı yaşadığı komşusu A.S. (69) ile arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek silahlı kavgaya dönüştü.

Komşusunun Kurşunlarıyla Hayatını Kaybetti
Tartışma sırasında A.S., yanında bulunan tabancayla Mustafa Çatak’a ateş açtı. Silah sesleri üzerine köylüler durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Çatak’ın yaşamını yitirdiğini belirledi.
Jandarma Kaçan Şüphelinin Peşinde
Olay sonrası bölgeye çok sayıda jandarma ve komando ekibi sevk edildi. Cinayetin ardından kaçan şüpheli A.S.’nin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.