Türkgün | Gündem | 12. Bölge için soğuk hava alarmı: Don ve çığ riski

12. Bölge için soğuk hava alarmı: Don ve çığ riski

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

MUHABİR: İHA

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, bölge genelini kapsayan olumsuz hava koşullarına karşı uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, havanın parçalı ve çok bulutlu seyretmesinin beklendiği, özellikle gece ve sabah saatlerinde buzlanma ile don olayının görülebileceği belirtildi.

Çığ ve Don Riskine Karşı Uyarı

Yetkililer, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli davranması gerektiğini vurguladı. Açıklamada ayrıca, bölgede yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesinin devam ettiğine dikkat çekildi. Kırsal alanlarda ve dağlık bölgelerde bulunan vatandaşlar ile ilgili kurumların dikkatli olması istendi.

Meteoroloji verilerine göre, ölçülen gece en düşük hava sıcaklıkları Kop Kayak Merkezi’nde eksi 15, Aydıntepe ve Demirözü ilçelerinde eksi 13, Bayburt merkezde ise eksi 11 derece olarak kaydedildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...