Türkgün | Gündem | Sürücüler dikkat! Karayollarında yol çalışmaları devam ediyor: İşte trafiği etkileyen güzergâhlar

Sürücüler dikkat! Karayollarında yol çalışmaları devam ediyor: İşte trafiği etkileyen güzergâhlar

Karayolları Genel Müdürlüğü, yapım, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle birçok noktada ulaşımın kontrollü sağlandığını duyurdu. Sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, çalışma yapılan kesimlerde dikkatli seyretmeleri istendi.

Karayolları Genel Müdürlüğü, yapım, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle birçok noktada ulaşımın kontrollü sağlandığını duyurdu. Sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, çalışma yapılan kesimlerde dikkatli seyretmeleri istendi.

KAYNAK: AA

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarının sürdüğü güzergâhlara ilişkin güncel yol durumu bültenini yayımladı. Türkiye genelinde birçok kara yolunda ulaşım kontrollü sağlanırken, sürücülere hızlarını düşürmeleri ve trafik işaretlerine dikkat etmeleri çağrısında bulunuldu.

Ankara-Niğde Otoyolu'nda şerit düzenlemesi

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, Ankara-Niğde Otoyolu'nun 3-5. kilometrelerinde devam eden üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle Ankara yönünde sağ şerit trafiğe kapatıldı. Ulaşım diğer şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

TEM Otoyolu'nda gece çalışması

TEM Otoyolu'nun Gaziosmanpaşa-Kemerburgaz kavşakları arasında bulunan Akşemsettin Viyadüğü'nde derz onarım çalışmaları gerçekleştirilecek.

22.00 ile 06.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar süresince trafik, Ankara yönünde bant değişikliği yöntemiyle diğer platforma aktarılacak. Gündüz saatlerinde ise ulaşım, derz üzerine monte edilen rampalar üzerinden sürdürülecek.

Antalya, Muğla ve Gaziantep'te kontrollü ulaşım

Kumluca-Kemer-Antalya yolunun 2-4. kilometrelerinde devam eden bölünmüş yol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretlemelerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Muğla-Denizli yolunun 22-27. kilometrelerinde üstyapı çalışmaları nedeniyle ulaşım, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak devam ediyor.

Nurdağı-Gaziantep yolunun 33-37. kilometrelerinde ise üstyapı çalışmaları nedeniyle trafik kontrollü şekilde sağlanıyor.

Samsun, Ordu, Konya ve Bursa'da çalışmalar sürüyor

Samsun-Ankara yolunun 22-25. kilometrelerinde bulunan Havza Tüneli'nde bakım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü gerçekleştiriliyor.

Ordu-Gölköy-Mesudiye yolunun 20-21. kilometrelerinde yol yapım çalışmaları devam ederken, trafik kontrollü olarak veriliyor.

Afyonkarahisar il sınırı-Konya devlet yolunun 12-15. kilometrelerinde ise Konya-Afyonkarahisar istikameti trafiğe kapatıldı. Ulaşım karşı yönden iki yönlü olarak sürdürülüyor.

Bingöl yol ayrımı-Göynük yolunun 9-12. kilometrelerinde üstyapı yenileme çalışmaları, Bursa-İnegöl-Bozüyük yolunun 13-15. kilometrelerinde ise yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım kontrollü devam ediyor.

KGM'den sürücülere uyarı

Karayolları Genel Müdürlüğü, yol yapım ve bakım çalışmalarının sürdüğü kesimlerde sürücülerin hız limitlerine uymaları, trafik işaret ve işaretçilerini dikkate almaları ve dikkatli seyretmeleri gerektiğini hatırlattı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...