Türkgün | Gündem | Tayfun Tosun’dan Dünya Gümrük Günü mesajı: 'Gümrük müşavirleri ticaretin sahadaki aklıdır'

Tayfun Tosun’dan Dünya Gümrük Günü mesajı: 'Gümrük müşavirleri ticaretin sahadaki aklıdır'

MHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Tayfun Tosun, Dünya Gümrük Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda gümrük müşavirliği mesleğinin stratejik önemine dikkat çekerek, adil sınav sistemi ve özlük haklarının güvence altına alınması çağrısında bulundu.

MHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Tayfun Tosun, Dünya Gümrük Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda gümrük müşavirliği mesleğinin stratejik önemine dikkat çekerek, adil sınav sistemi ve özlük haklarının güvence altına alınması çağrısında bulundu.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

MHP’li Tayfun Tosun, Dünya Gümrük Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda gümrük müşavirliği mesleğinin önemine dikkat çekti.

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli Ekonomi ve Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Tayfun Tosun, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda gümrüğün, ticaretin stratejik aklı ve ülkenin ekonomik gücünün önemli bir parçası olduğunu vurguladı.

‘GÜMRÜK, EVRAKTAN İBARET DEĞİLDİR’

Gümrüğü yalnızca evrak ve prosedür olarak gören anlayış ile gümrüğü ticaretin aklı olarak değerlendiren yaklaşımın ayrıştığını belirten Tosun, gümrüğün risk yöneten, ticareti hızlandıran, bilgiyi ve teknolojiyi sahaya indiren bir yapı olduğunu ifade etti.

‘SAHADAKİ AKIL GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİDİR’

Bu yapının sahadaki aklının gümrük müşavirleri, kamudaki gücünün ise büyük bir sorumluluk bilinciyle görev yapan gümrük idareleri olduğunu dile getiren Tosun, iki yapının birlikte çalışmasının ticaretin sağlıklı işlemesi açısından hayati önem taşıdığını söyledi.

'ADİL SINAV SİSTEMİ ŞART'

Mesleğin sürdürülebilirliği ve kurumsal hafızanın güçlenmesi için nitelikli insan kaynağını dışlamayan bir sınav sisteminin gerekliliğine dikkat çeken Tosun, ölçme ve değerlendirmede adaleti esas alan yeni bir sınav yönetmeliğinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle Gümrük Müşavirliği sınavlarında uygulanan üç hak kısıtlamasının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

‘YEŞİL PASAPORT TİCARETİN SAHADAKI GÜCÜDÜR’

Gümrüğün doğrudan uluslararası ticaretin içinde yer alan bir meslek olduğunu kaydeden Tosun, Avrupa Birliği ile uyumlu mevzuatla çalışan bir sistemde gümrük müşavirlerinin müşterileriyle birlikte yurt dışı ticari ziyaretlere katılmasının artık bir ihtiyaç haline geldiğini ifade etti. Bu kapsamda fiilen dış ticaret yapan gümrük müşavirlerine yeşil pasaport hakkı tanınmasının, ticaret diplomasisinin sahadaki karşılığı olacağını söyledi.

'ÖZLÜK HAKLARI GÜVENCE ALTINA ALINMALI'

Gümrük müşavirliği bürolarında ve sahada görev yapan çalışanların özlük haklarının göz ardı edilemeyeceğini belirten Tosun, gümrük müşavirleri, müşavir yardımcıları ve stajyerler için taban maaş uygulamasının hayata geçirilmesi, sosyal ve özlük haklarının güvence altına alınmasının hizmet kalitesini artıracağını ve mesleğin itibarını koruyacağını ifade etti.

Tosun, mesajının sonunda devlet ile ticaret arasında denge kuran, kamu sorumluluğu ile özel sektör refleksini aynı anda taşıyan tüm gümrük müşavirleri ile kamu gümrük çalışanlarının 26 Ocak Dünya Gümrük Günü’nü kutladığını belirtti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...