Türkgün | Gündem | TBMM Başkanı Kurtulmuş: Milli dayanışmamızı, kardeşliğimizi ve demokrasiyi güçlendireceğiz

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Milli dayanışmamızı, kardeşliğimizi ve demokrasiyi güçlendireceğiz

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyeti ilan eden 2. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin ikinci asrında milli dayanışmayı, kardeşliği ve demokrasiyi güçlendireceklerini belirtti. Kurtulmuş, bölgede barış, adalet ve istikrarın örneği olmak için ortak akıl ve istişareyi esas alacaklarını ifade etti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyeti ilan eden 2. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin ikinci asrında milli dayanışmayı, kardeşliği ve demokrasiyi güçlendireceklerini belirtti. Kurtulmuş, bölgede barış, adalet ve istikrarın örneği olmak için ortak akıl ve istişareyi esas alacaklarını ifade etti.

KAYNAK: AA

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyeti ilan eden 2. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılış yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından mesaj yayımladı.

Kurtulmuş, milli iradenin tecelligahı olarak 11 Ağustos 1923'te açılan ve Cumhuriyetin ilanıyla taçlanacak tarihi sürece öncülük eden 2. Dönem TBMM'nin açılışının yıl dönümünü saygıyla kutladıklarını belirtti.

“MİLLİ İRADEYİ HER ŞEYİN ÜSTÜNDE TUTAN GÜÇLÜ BİR TBMM”

Kurtulmuş, mesajında milli iradeyi her şeyin üstünde tutan, Meclis'in bir müzakere yeri olduğu anlayışını esas alan ve halkın sesine kulak veren güçlü bir Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, demokrasi kültürünün gelişmesinin ve milletin sözünün güçlenmesinin en önemli teminatı olarak görmeyi kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Kurtulmuş, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Milli iradeyi her şeyin üstünde tutan, Meclis'in bir müzakere yeri olduğu anlayışını esas alan ve halkın sesine kulak veren güçlü bir Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, demokrasi kültürümüzün gelişmesinin ve milletimizin sözünün güçlenmesinin en önemli teminatı olarak görmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Kısa dönemde 'Terörsüz Türkiye' hedefinin  gerçekleşmesi için bu adımın atılacağına inanıyorum

“MİLLİ DAYANIŞMAMIZI, KARDEŞLİĞİMİZİ VE DEMOKRASİYİ GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Cumhuriyetin ikinci asrında milletin iradesini taşıma sorumluluğuyla hareket edeceklerini belirten Kurtulmuş, milli dayanışmayı, kardeşliği ve demokrasiyi güçlendireceklerini vurguladı.

Kurtulmuş, bölgede barışın, adaletin ve istikrarın örneği olmak için ortak akıl ve istişareyi esas alarak yollarına devam edeceklerini ifade etti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, mesajında şu değerlendirmede bulundu:

“Cumhuriyetimizin ikinci asrında milletin iradesini taşıma sorumluluğuyla milli dayanışmamızı, kardeşliğimizi ve demokrasiyi güçlendirecek, bölgemizde barışın, adaletin ve istikrarın örneği olmak için ortak aklı ve istişareyi esas alarak yolumuza devam edeceğiz.”

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...