İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “casusluk” soruşturması kapsamında TELE1 televizyonuna kayyum atanmasına karar verildi.
Soruşturma, yolsuzluk suçlamasıyla görevden alınan ve tutuklanan eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İmamoğlu’nun seçim kampanyası direktörü Necati Özkan ve Gazeteci Merdan Yanardağ hakkında yürütülüyor.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, şüpheli Merdan Yanardağ’ın soruşturma kapsamında birçok kez suç işlediği ve TELE1 kanalını bu eylemlerinde fiilen kullandığı iddia edildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kanalın resmi kayıtlarda Merdan Yanardağ’ın oğlu Alp Yanardağ adına kayıtlı olduğu, ancak fiilen Merdan Yanardağ tarafından yönetildiği belirlenmiştir. Bu nedenle, TELE1 isimli televizyon kanalını bünyesinde bulunduran ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık A.Ş.’ye, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yönetim kayyımı olarak atanmıştır.”
Kayyum atamasının ardından kanalda yönetim yetkisinin TMSF’ye geçtiği belirtildi.