Türkgün | Gündem | Terör örgütü DEAŞ’a “Gürz” darbesi: 182 şüpheli yakalandı

Terör örgütü DEAŞ’a “Gürz” darbesi: 182 şüpheli yakalandı

Son 3 haftada 22 ilde terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen "Gürz" operasyonlarında 182 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildi.

Son 3 haftada 22 ilde terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen "Gürz" operasyonlarında 182 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildi.

KAYNAK: Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 3 haftada 22 ilde terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen “Gürz-31-32-33” operasyonlarında 182 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan, operasyonların jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

43 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Yerlikaya’nın verdiği bilgiye göre, yakalanan şüphelilerden 43’ü tutuklandı, 24’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerin ise işlemleri devam ediyor.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI

Yerlikaya, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak, “Terörü ülkemizden topyekun bir mücadeleyle söküp atmaya kararlıyız.” dedi. Ayrıca toplumsal dayanışmanın terörle mücadeledeki önemine dikkat çekti.

ÖRGÜTSEL MATERYALLER ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler hakkında terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık yapmak, finans sağlamak ve sosyal medyada propaganda yapmak suçlarından soruşturma başlatıldı.

Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden cumhuriyet başsavcılıklarına ve jandarma ekiplerine teşekkür etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...