Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bosna Hersek'te kadınların hem ekonomik olarak güçlenmesini sağlamak hem de tarımsal üretime katılımlarının sağlanmasıyla amacıyla “Bereketli Eller-Kadınların Meyde ve Zeytin Üretimini Güçlendirme Projesi” hayata geçti.
HEM SOSYALLİK HEM EKONOMİK ÖZGÜRLÜK KAZANDIRIYOR
TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, projenin Mostar'daki Vrba Kadın Derneği ve Vitez kentine bağlı Ahmiçi köyünde faaliyet gösteren Ahmici Kadınları Derneği işbirliğinde gerçekleştirildiği belirtildi. Proje kapsamında zeytin, kiraz, vişne, mandalina, kumkuat, kayısı, portakal, elma, armut, erik, aronya ve frenk üzümü başta olmak üzere 1000 fidanın dikildiği, derneklere üye kadınların arazilerinde üretim yapabilmelerine imkan sağlandığı vurgulandı.
Açıklamada, Bereketli Eller-Kadınların Meyde ve Zeytin Üretimini Güçlendirme Projesi kapsamında kadın girişimciliğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.
Mostar'daki Vrba Kadın Derneğinin kırsal alanlarda yaşayan kadınların hem sosyal hem de ekonomik hayata katılmasına katkı sağlama amaçlı yaptığına işaret edilen açıklamada, Ahmici Kadınları Derneğinin de Bosna Hersek'te 1992-1995'te yaşanan savaş sonrası kurulduğu ve kadınlara yönelik faaliyetler yaptığı bilgisi yer aldı.