Trabzon’un Akçaabat ilçesinde sel sularına kapılan 72 yaşındaki Hüseyin Aydın’ı arama çalışmaları 4’üncü gününde devam ederken, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Ali Hamza Pehlivan bölgede incelemelerde bulundu. Pehlivan, sel ve heyelanlara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Pehlivan, haziran ayı başında özellikle Ortahisar ve Akçaabat ilçelerinde etkili olan aşırı yağışların ardından sel, taşkın ve heyelan olaylarının yaşandığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Olayın yaşandığı ilk andan itibaren Sayın Valimizin başkanlığında kriz merkezi kuruldu. AFAD koordinasyonunda belediye, emniyet, jandarma, UMKE, Karayolları ve DSİ ekipleri sahaya çıktı. Özellikle Beşirli mevkiinde yaşanan su baskınlarının ardından binalarda ve yollarda temizlik çalışmaları başlatıldı.”
“111 iş yeri ve 9 konut etkilendi”
AFAD Başkanı Pehlivan, bölgede yapılan hasar tespit çalışmalarına ilişkin de bilgi vererek şunları söyledi:
“Şu ana kadar toplam 111 iş yeri ve 9 hane selden etkilendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin incelemeleri sonucu 7 ev ve 2 ahırın tahliye edilmesine karar verildi. 107’si AFAD gönüllüsü olmak üzere temizlik ve destek çalışmaları yoğun bir şekilde yürütüldü. Şehir merkezinde ciddi bir aksaklık kalmadı.”

“Hüseyin Aydın’ı arama çalışmaları sürüyor”
Arama kurtarma çalışmalarına da değinen Pehlivan, Sera Gölü çevresinde yoğun arama faaliyetlerinin sürdüğünü söyledi:
“Yoğun yağış sırasında evinin bahçesinde su tahliyesi yapmaya çalışan Hüseyin Aydın amcamız sele kapıldı. Ailesiyle sürekli irtibat halindeyiz. Bugün bayramın birinci günü ve ekiplerimiz görev başında. Yaklaşık 300 personel, 70 araç, 15 dron, 10 arama botu ve dalgıç ekipleriyle çalışmalar aralıksız sürüyor. Yapay zekâ ve teknolojiden de yararlanıyoruz. İnşallah Aydın amcamıza en kısa sürede sağ salim ulaşırız.”