Türkgün | Gündem | Trabzon’da uyuşturucu operasyonu: 45 şüpheli gözaltına alındı

Trabzon’da uyuşturucu operasyonu: 45 şüpheli gözaltına alındı

Trabzon merkez ve yedi ilçede, beş aylık teknik ve fiziki takibin ardından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 45 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda çeşitli uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve mühimmat bulundu.

Trabzon merkez ve yedi ilçede, beş aylık teknik ve fiziki takibin ardından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 45 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda çeşitli uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve mühimmat bulundu.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
KAYNAK: AA

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen uyuşturucu soruşturmasında, merkez ve yedi ilçede 47 şüpheliye ait adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin beş ay süren fiziki ve teknik takibinin ardından gerçekleştirilen operasyona 325 personel, beş özel harekat timi, iki İHA ve dört narkotik arama köpeği katıldı.

Şüphelilerden 45’i gözaltına alınırken firari iki kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

ARAMALARDA ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDELER BULUNDU

Adreslerde 154,46 gram sentetik uyuşturucu ham maddesi, 2 bin 149 sentetik ecza, 939,98 gram kubar esrar, 484,71 gram skunk, 373,35 gram metamfetamin ve 358,56 gram sıvı metamfetamin ele geçirildi.

Aramalarda ayrıca 326,07 gram kokain, 312,18 gram sentetik uyuşturucu, 66 Hint keneviri bitkisi, 5,2 gram toz esrar, 3 gram afyon sakızı, 2,74 gram tütünle karışık esrar ve 1,4 gram taş kokain bulundu.

RUHSATSIZ SİLAHLAR VE HASSAS TERAZİLER ELE GEÇİRİLDİ

Ekipler, 18 uyuşturucu kullanma düzeneği, dört hassas terazi, yedi ruhsatsız tabanca, bir av tüfeği ve 245 fişeğe el koydu.

200 gümrük kaçağı boş makaron, makaron doldurma aparatı ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen para da ele geçirildi. Gözaltındaki 45 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

LOĞOĞLU: “BU ŞEHİRDE UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK”

İl Emniyet Müdürlüğü, operasyona ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Görüntülerde İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu’nun operasyon öncesinde personele yaptığı konuşma da yer aldı.

Uyuşturucunun gençleri ve geleceği tehdit ettiğini belirten Loğoğlu, “Bu şehirde uyuşturucuya geçit yok” sözünü hatırlatarak ekiplere görevlerinde başarı diledi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...