Türkgün | Gündem | Türk Mayın Avlama Gemileri Bulgaristan’da: Karadeniz’de ortak güvenlik operasyonu başladı

Türk Mayın Avlama Gemileri Bulgaristan’da: Karadeniz’de ortak güvenlik operasyonu başladı

Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri (MCM BLACK SEA) Komutası’nın 8. Aktivasyon görevi kapsamında Türk Deniz Kuvvetlerine ait TCG Ütğm. Arif Ekmekçi ile TCG Ayvalık, sürüklenen mayınların tespiti ve imhası için Bulgaristan’ın Burgaz Limanı’na ulaştı.

Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri (MCM BLACK SEA) Komutası’nın 8. Aktivasyon görevi kapsamında Türk Deniz Kuvvetlerine ait TCG Ütğm. Arif Ekmekçi ile TCG Ayvalık, sürüklenen mayınların tespiti ve imhası için Bulgaristan’ın Burgaz Limanı’na ulaştı.

KAYNAK: AA

Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri (MCM BLACK SEA) Komutası’nın 8. Aktivasyon görevi çerçevesinde Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı TCG Ütğm. Arif Ekmekçi (A-575) ve mayın avlama gemisi TCG Ayvalık (M-267), Bulgaristan’a geldi. Savaş gemileri, Bulgaristan’ın güneyinde Karadeniz kıyısında bulunan Burgaz Limanı’na demir attı.

Türkiye’nin Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun, limanda gemileri ziyaret ederek mürettebattan Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri kapsamında yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Umuryeri’nden 10 Ocak’ta hareket eden Türk gemileri, Burgaz’da bulunan Romanya’ya ait ROS Ion Ghiculescu (M-270) ile Bulgaristan donanmasına ait BGS Priboy (M-63) mayın tarama gemileriyle birlikte göreve başladı. Ortak harekât kapsamında Karadeniz’de sürüklenen mayınların tespiti ve etkisiz hale getirilmesi ile müşterek eğitim faaliyetleri yürütülüyor.

19 Ocak’a kadar devam edecek görev süresince denizde icra edilecek eğitimlerin yanı sıra, Türk gemilerinin Burgaz Limanı ziyaretinin ardından Romanya’nın Köstence Limanı’na da uğraması planlanıyor.

Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Komutası’nın 8. Aktivasyon görevi, 9 Ocak’ta İstanbul’da düzenlenen toplantıyla resmen başlamıştı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...