Türkgün | Gündem | Türkiye ve Ermenistan Kars-Gümrü demir yolunun açılması için ikinci kez masada

Türkiye ve Ermenistan Kars-Gümrü demir yolunun açılması için ikinci kez masada

Akyaka-Akhurik sınır noktasında yapılan görüşmelerde iki ülke heyetleri, hattın yeniden işlerlik kazanması için teknik çalışmaları değerlendirdi.

Akyaka-Akhurik sınır noktasında yapılan görüşmelerde iki ülke heyetleri, hattın yeniden işlerlik kazanması için teknik çalışmaları değerlendirdi.

KAYNAK: DHA

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Ermenistan arasında yürütülen normalleşme süreci kapsamında Kars-Gümrü demir yolunun yeniden işlerlik kazanmasına yönelik teknik görüşmelerin ikinci turunun gerçekleştirildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcilerinin daha önceki toplantılarda vardığı mutabakat gereği, iki ülkenin ilgili kurum temsilcilerinin 28 Kasım 2025’te Akyaka-Akhurik sınır noktasında ve Ermenistan’ın Gümrü kentinde bir araya geldiği bildirildi.

Görüşmelerde, uzun yıllardır kapalı olan Kars-Gümrü demir yolunun rehabilitasyonu ve yeniden faaliyete geçirilmesi için teknik çalışmaların detaylı şekilde ele alındığı belirtildi.

Normalleşme sürecinin önemli adımlarından biri olarak değerlendirilen demir yolu hattının açılması, iki ülke arasındaki ekonomik ve lojistik bağlantıların güçlendirilmesi açısından kritik öneme sahip görülüyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...