23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Türklerin Afrika'da açtığı su kuyusuna 25 bin kişiye hizmet verecek

Türklerin Afrika'da açtığı su kuyusuna 25 bin kişiye hizmet verecek

Almanya merkezli Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Württemberg ve Hessen Eyalet birlikleri, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliğiyle, Nijer, Liberya ve Kenya'da yaklaşık 25 bin kişiye hizmet verecek su kuyularının açılışını yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türklerin Afrika'da açtığı su kuyusuna 25 bin kişiye hizmet verecek
KAYNAK: Anadolu Ajansı

DİTİB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) "Bir Damla Hayat" projesi kapsamında, Afrika'nın farklı bölgelerinde su kuyuları ve vakıf çeşmeleri açıldı. Nijer'in Maradi bölgesinin Batayi köyü ile Liberya'nın Monrovia şehrine yakın Sankule köylerinde açılan su kuyuları ve çeşmeler, 15 bin kişiye hizmet sunacak.

Württemberg Eyalet Birliği Başkanı ve TDV Koordinatörü Köylerdeydi

DİTİB Württemberg Eyalet Birliği Başkanı İsmet Harbi ve TDV Nijer Koordinatörü Muhammed Furkan Özkan, su kuyularının açılışı için bölgeye gitti. Harbi, kuyuların 100 metre derinliğinde olduğunu ve suyun güneş panelleriyle yüzeye çıkarıldığını belirtti. Bölge halkının suya kolay erişimi için çeşmeler ve güneş panelleri kurulduğunu aktardı.

Kenya'da da Su Kuyusu Açıldı, Gıda Paketleri Dağıtıldı

DİTİB Hessen Eyalet Birliği ve Mevlana Camisi dernekleri tarafından Kenya'nın Kericho ve Kakamega eyaletlerinde 10 bin kişiye hizmet verecek su kuyuları açıldı. Açılışlara Nairobi Din Hizmetleri Müşaviri Mehmet Fatih İldeş ve cami dernekleri katıldı.

Hayırseverlerin Bağışlarıyla Yardım Çalışmaları Sürdü

Hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan gıda paketleri ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı ve çocuklara hediyeler verildi. Ayrıca, Ümmü İbrahim Yetimhanesi ziyaret edilerek çocuklara hediyeler dağıtıldı ve bir aylık iaşe temin edildi. Ev ziyaretleriyle ihtiyaç sahiplerine gıda paketleri ve nakdi yardım ulaştırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin nüfusunda endişe verici düşüş! Neredeyse 50 milyonun altına inecek...

Türkiye'nin nüfusunda endişe verici düşüş! Neredeyse 50 milyonun altına inecek...