Uşak Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre kentte beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.
Uşak Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre 27 Eylül Pazar günü kent genelinde etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağışlara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Denizli ve Uşak çevrelerinde kuvvetli, Afyonkarahisar çevrelerinde ise kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Uşak ve Denizli için kuvvetli yağış uyarısı
Yapılan son değerlendirmelere göre, 27 Eylül 2026 Pazar günü güneybatı kesimlerde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren Denizli ve Uşak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Yağış miktarının Denizli ve Uşak çevrelerinde 21-50 kilogram/metrekare, Afyonkarahisar çevrelerinde ise 21-75 kilogram/metrekare arasında olacağı tahmin ediliyor.
Uşak Valiliğinden vatandaşlara tedbir çağrısı
Valilik açıklamasında, kuvvetli yağışlarla birlikte meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Yapılan son değerlendirmelere göre 27.09.2026 Pazar günü güneybatı kesimlerde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden itibaren Denizli ve Uşak çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."