Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar; askerî bando konseri, şiirler, halk oyunları gösterisi ve ödül töreniyle devam etti.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU
Van’daki kutlama programı, Valilik bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören Cumhuriyet Caddesi’nde devam etti.
Programa Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yusuf Kenan Topcu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, vali yardımcıları, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
ASKERÎ BANDO KONSER VERDİ
Vali Balcı ile Korgeneral Topcu’nun tören birliklerinin ve vatandaşların bayramını kutlamasının ardından askerî bando mini konser verdi. Programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı, şiirler okundu ve halk oyunları gösterisi sunuldu.
ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Ozan Balcı verdi. Kutlama programı, resmî geçitle sona erdi.

GEÇİŞLERİ ALKIŞLADILAR
Törende askerler ile jandarma ve polis atlı birliklerinin Cumhuriyet Caddesi’ndeki geçişi vatandaşların büyük alkışını topladı.