Türkgün | Gündem | Yasaklı siteden bitcoin ve altına: Siber polisi dev şebekeyi çökertti!

Yasaklı siteden bitcoin ve altına: Siber polisi dev şebekeyi çökertti!

Türkiye'de yasaklı olan cinsel içerikli bir sitede ve sosyal medya platformlarında "müstehcenlik" suçundan elde ettikleri gelirleri yatırım araçları üzerinden akladıkları belirlenen 17 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Türkiye'de yasaklı olan cinsel içerikli bir sitede ve sosyal medya platformlarında "müstehcenlik" suçundan elde ettikleri gelirleri yatırım araçları üzerinden akladıkları belirlenen 17 şüpheli adliyeye sevk edildi.

KAYNAK: AA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kent merkezli 7 ilde 13 Şubat'ta düzenlediği operasyonda yakalanan zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen 17 şüpheli, İstanbul’un Şişli ilçesindeki Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

VPN ile Erişim Tespit Edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Türkiye'de yasaklı olan ve cinsel içerikli paylaşımların yapıldığı platform ile bu platforma yönelik özendirici paylaşımların yapıldığı diğer sosyal medya platformlarında ücret karşılığı müstehcen resim ve videoların paylaşıldığı belirlendi.

Daha önce kapatılan platforma VPN aracılığıyla giriş yapıldığı tespit edildi. Şüphelilerin, yasaklı siteye girişlerin özendirilmesi amacıyla herkese açık sosyal medya hesaplarından cinsel içerikli paylaşımlar yaptığı ortaya konuldu.

Bu paylaşımlardan elde edilen gelirlerle taşınır-taşınmaz araç, bitcoin, altın alımı yapıldığı ya da banka üzerinden vadeli hesap açılarak yatırım gerçekleştirildiği belirlendi.

300 Milyon Liralık Mal Varlığı

"Müstehcenlik" suçundan elde edilen gelirlerin yatırım araçları üzerinden değerlendirilerek aklandığı yönünde kuvvetli emareler bulunduğu kaydedildi.

Şüphelilere ait 2 şirket, 10 taşınmaz ve 14 araç olmak üzere taşınır ve taşınmaz mal varlıklarının toplam değerinin yaklaşık 257 milyon 234 bin 570 lira olduğu değerlendirildi. Şirketlerin sermaye piyasası değerinin yaklaşık 500 bin lira, toplam mal varlığı değerinin ise 300 milyon lira seviyesinde olduğu bildirildi.

Tespitlerin ardından İstanbul merkezli Adana, Ankara, Antalya, Samsun, Balıkesir’in Edremit ilçesi ve Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde belirlenen adreslere 13 Şubat’ta operasyon düzenlendi. Haklarında gözaltı kararı verilen 25 şüpheliden 17’si yakalanarak gözaltına alındı.

Soruşturma sürüyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...