Emniyet Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı tatili süresince vatandaşların güvenli seyahat edebilmesi için ülke genelinde trafik tedbirlerini artırdı.
Ankara-Konya kara yolundaki kontrol noktasında açıklamalarda bulunan Trafik Denetleme Şube Müdürü Zafer Aydın, kazaların yoğunlaştığı 16 il ve 20 güzergahta ek önlemlerin devreye alındığını belirtti.
Aydın, 19-23 Mart tarihleri arasında özel yük taşıma izinli araçların trafiğe çıkışının sınırlandırıldığını açıkladı.
Ayrıca 21 Mart saat 16.00 ile 23 Mart saat 01.00 arasında kamyon, çekici ve tankerlerin Tekirdağ, Bursa, Bozüyük, Sakarya, Yalova ve Ankara yönlerinden İstanbul istikametine geçişine kısıtlama getirildi. Bu düzenlemeyle bayram dönüşünde daha güvenli ve akıcı trafik hedefleniyor.
Mezarlıklar ve alışveriş merkezleri gibi yoğunluk yaşanan bölgelerde ilave güvenlik önlemleri alındı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kararıyla D2 yetki belgeli otobüslerin ek seferlerle yolcu taşımacılığına destek vereceği belirtildi.
Denetimler havadan da yapılacak
Bayram süresince 10 bin 867 ekip ve 45 bin 694 personel görev alacak.
Denetimler kapsamında:
9 ilde helikopter,
81 ilde dron ile trafik kontrolleri yapılacak.
Ayrıca 75 polis başmüfettişi sahadaki tedbirleri yerinde denetleyecek.
Otobüs kazalarını önlemek amacıyla 896 sivil polis, 1194 otobüs seferinde yolcu gibi seyahat ederek denetim yapacak.
Aydın, denetimlerin amacının ceza yazmak değil, sürücülerin kurallara uymasını sağlamak olduğunu vurguladı.
Vatandaşların, İçişleri Bakanlığının internet sitesi üzerinden güzergahlarındaki denetim noktalarını sorgulayabileceği de belirtildi.