İstanbul’da 5 ilçede gerçekleştirilen narkotik operasyonlarında toplam 22 kilo 355 gram yasaklı madde ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 10 şüpheliden 9’u çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
5 ilçede eş zamanlı operasyon
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yasaklı madde veya uyarıcı madde ticaretinin önlenmesi ve şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yürütüldü.
Savcılık talimatıyla 13 ve 14 Mart tarihlerinde kentteki Esenyurt, Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Küçükçekmece ilçelerinde toplam 5 operasyon gerçekleştirildi.
Operasyonlarda uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Ev ve araçlarda çok sayıda yasaklı madde bulundu
Şüphelilere ait ev ve araçlarda yapılan aramalarda 9 kilo 350 gram metamfetamin, 5 kilo 789 gram skunk, 4 kilo 440 gram Fas esrarı, 2 kilo 755 gram likit esrar, 220 yasaklı madde hap, 7.85 gram sentetik kannabinoid ve 13,39 gram kokain ele geçirildi.
Operasyonlarda ayrıca bir ruhsatsız tabanca, 36 mermi ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bir miktar para da bulundu.
Toplamda 22 kilo 355 gram yasaklı madde ele geçirildiği bildirildi.
9 şüpheli tutuklandı
Gözaltına alınan 10 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden biri adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılırken, diğer 9 zanlının tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.