Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. Olayda 3 işçinin göçük altında mahsur kaldığı bildirildi. Kurtarma çalışmalarında 1 işçinin sağ olarak çıkarıldığı öğrenilirken, diğer 2 işçiye ulaşmak için ekiplerin çalışmaları devam ediyor.
Gelik beldesinde özel bir şirkete ait maden sahasında henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük yaşandığı aktarıldı. Göçük sırasında ocakta çalışan 3 işçinin enkaz altında kaldığı bildirildi.
Ekipler bölgeye sevk edildi
İşçilerin çalışma arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine AFAD, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri, polis ve jandarma sevk edildi. Kurtarma ekipleri, mahsur kalan işçilere ulaşmak için yoğun bir çalışma yürütüyor.

“Bir işçiden ses alındı”
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, olayla ilgili yaptığı açıklamada göçük altında kalan işçilerden birinden ses alındığını ifade etti.
1 işçi sağ olarak çıkarıldı
Ekiplerin çalışmaları sonucu göçük altında kalan 3 işçiden birinin sağ olarak kurtarıldığı bildirildi. Diğer 2 işçi için arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Zonguldak ilimizin Kilimli ilçesinde faaliyet gösteren bir maden ocağında meydana gelen göçük sebebiyle Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır." açıklamasını yaptı.