Güneş tutulması için nefesler tutuldu. Yılın en önemli doğa olaylarından biri olan tutulma, Kuzey Yarımküre'de etkili olacak. Ay, Güneş'in önüne geçecek ve kısa süreliğine ışınlar, Dünya'yı karartacak. Muhteşem bir gök olayı olarak bilinen Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta? 10 Haziran Güneş tutulması Türkiye'den gözükecek mi?

GÜNEŞ TUTULMASI 2021 NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Yılın ilk Güneş Tutulması, 10 Haziran 2021 Perşembe günü saat 13.53 'te gerçekleşecek.

10 Haziran 2021'de, gökyüzündeki merkezleri çakışsa bile Ay'ın Güneş'in diskini tamamen örtmediği bir halkalı güneş tutulması meydana gelecek.

Güneş tutulması ne zaman

TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

Kuzey Yarımküre'de etkili olacak tutulma Kanada'da başlayacak ve Sibirya'da sona erecek. Karadeniz'in kuzeyi tutulmanın izlenebileceği son nokta olacak.

Başka bir deyişle Ateş Çemberi Güneş Tutulması, Türkiye'den izlenemeyecek.

GÜNEŞ TUTULMASI NEREDE NASIL İZLENECEK?

Güneş Tutulması, Kazakistan topraklarında, güneşe bakmazsanız fark edilmeyebilecek, tutulmanın yalnızca kısmi evreleri görünecek.

Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya, Baltık ülkeleri, Moldova, Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan sakinleri aynı kısmi güneş tutulması resmini görecekler. Yakutya'nın kuzeydoğusundaki sakinler daha şanslı. Orada Ay'ın Güneş tutulmasını yüzde 94 oranında gözlemlemek mümkün olacak.

Bilim insanlarına göre, söz konusu tutulma bir noktada maksimum 3 dakika 51 saniye sürecek.

Yeryüzünün farklı noktalarında ise Ateş Çemberi Güneş Tutulması'nın etkisi yaklaşık 1 saat 40 dakika sürecek.

Editör: Haber Merkezi