Hedef Wembley Stadı. Elde seçilmiş 30 hazır oyuncu var. Dört fazla, kardeş Azerbaycan ve ardından oynanacak Gine maçı sonrasında evde kalacak. Kamp kadrosu daha yeni tamamlanan Milliler, ilk hazırlık maçına 23.3 yaş ortalamalı bir takım ile çıktı.

Altay, Rıdvan, Halil, ilk kez A Milli formayla sahadaydı.

Milli Takımı Avrupa Şampiyonasına hazırlayan Şenol Güneş, maça farklı bir dizilişle başladı. Takım üçlü savunma başladı. Sonra, dörtlü düzene geçti. Vazgeçti, beşli görüntüsü verdi. Orta sahada da benzer değişim ve dönüşüm vardı.

Takımın genç abileri Kaan, Çağlar, Merih yönetiminde bir futbol vardı sahada.

Bir tek Cengiz, takımın dışındaydı. En erken yaşta Avrupa’nın devleri arasında oynama şansı yakalayan 23 yaşındaki futbolcu, uzun süredir uzak kaldığı futbolun açlığı ile biraz bireysel görüntü sergiledi.

Ne zaman ki konuk takım ilk atağında gol buldu. Evde kalacak dört futbolcunun arasında olmak istemeyen gençler, kalmak için bireyselliğin değil, takım uyumu gerektiğini fark etti. Ve ortaya ‘takım’ çıktı.

Azerbaycan, golün dışında Türkiye ceza alanını göremedi. Duran topla da olsa iki gol, ilk yarıda üstünlüğü getirdi.

İkinci yarıya iki değişiklik ile başladı Güneş. Kerem ilk kez A milli oldu. Maç başladığında ‘kardeş’ daha baskın, etkindi. Sonra oyuna denge geldi. Oyuncu değişiklikleri maça tempo getirdi. Maç orta sahada, dengeli gitti. Sırada Gine maçı var.

Güneş’in Avrupa Şampiyonası’nda işi daha kolay… Zor olan hangi dördü geride bırakacağı? Çünkü, ilk kez oynayanlar bile, “Bizi UERO 2020 için düşün” mesajı verdi.