Rakip Lig sonuncusu Ümraniyespor, 40 bin taraftar ile de muhteşem bir ambiyans olunca, Şenol Güneş siyah beyazlılardaki ikinci döneminin ilk maçına avantajlı başladı. Şenol Hoca, Valerien İsmael’in ilk 11’de forma vermediği Cenk Tosun ve Mert Günok’la maça başladı. VAR’ın yerinde ikazı ile kazanılan penaltı, adeta maça 1-0 galip başlattı Kara Kartalları. İlk 30 dakikada oyunu tamamen kendi sahasında kabul eden Ümraniyespor, ikinci golü yedikten sonra geliştirdiği ataklarla tehlikeli işler yapabileceği sinyalini verdi. Maç içinde iki kere de farkı bire indirdiler.

Beşiktaş, dün oyunu devamlı forse etmemesine rağmen, Şenol Güneş imzalı oyuncu değişikliği hamleleri ve kombine ataklarla sonuca giderek, rakibini maça ortak etmedi. İlerleyen dakikalarda iki takım arasındaki kadro kalitesi Beşiktaş’tan yana ağır basınca, fark kendiliğinden geldi.

Sonuçta, Şenol Hoca muhteşem bir skorla dönüş yapmış oldu. Beşiktaş, önümüzdeki hafta derbiye hayli moralli gidecek.

Tugay Kaan Numanoğlu iki sene önce zamansız atandığı, Fenerbahçe-Beşiktaş maçından 23 ay sonra Beşiktaş maçına çıkabildi. Bu nedenle de başlangıçta biraz tutuktu. 3. dakikada atladığı penaltıyı VAR odasından Mustafa Öğretmenoğlu’nun düzeltmesi, hakem açısından maçın kurtulduğu andı. 14’üncü dakikada Geraldo’nun Delle Alli ye yaptığı faule sarı verdi. Kırmızı verse rahatlıkla kabul görürdü. Bu pozisyona VAR’ın karışmaması da doğru idi.