Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Günün Başyazısı Bilinen tescilleniyor, bilinmeyen çıkıyor

Bilinen tescilleniyor, bilinmeyen çıkıyor

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bilinen tescilleniyor, bilinmeyen çıkıyor
KAYNAK: Haber Merkezi

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Türkiye’deki FETÖ’cüler kripto alanda varlıklarını sürdürürken, diğer ülkelerdeki FETÖ’cüler sosyal medya üzerinden görünür olmaya devam ediyor. Türkiye’den firar eden birçok FETÖ’cü sosyal medya üzerinde kurdukları platformlarla Türkiye’nin içyapısındaki gelişmeleri kendi etki ajanı kalıbına göre yönlendirmeye çalışıyorlar. FETÖ’cü birçok gazeteci-yorumcu firar ettikleri ülkede Türkiye’nin yararına olan her şeyi kötülemekle, zararına olan her şeyi de destekleyerek sahiplerine yaranma derdindeler.

Fakat son aylarda yurt dışında yaşayan FETÖ mensupları içinde şiddetli bir ayrışma, deşifre etme, itirafta bulunma, suçlama kavgası başladı. Teröristbaşı Fethullah Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen’in itirafları bu süreci daha da hızlandırdı. O konuştukça FETÖ içindeki kavga ve itiraflar artmaya; bilinenler tescillendiği gibi, bilinmeyen yönlerde ortaya çıkmaktadır.

"Gelenekçiler", "Yenilikçiler", "MÖZ" (Mustafa Özcan Grubu) ve "Barbarosçular" (Barbaros Kocakurt Grubu)” gibi gruplara bölündüğü iddia edilen FETÖ terör örgütünde; yer kapma, adam eksiltme, grup itibarsızlaştırma son hız sürmektedir.

Fethullah Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen öyle itiraflarda bulunuyor ki, böylelikle 251 vatandaşımızın şehit olduğu 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile kan bağı olan kişi de ihanetin merkezini tescillemiş oluyor.

Fethullah Gülen’in kendilerine verdiği bilgiyi "Kulağımıza eğildi ve arkadaşlar bir şey düşünmüş. Yakında Türkiye'deki bütün kurumlar el değiştirecek, siz de çok önemli kurumlara geleceksiniz. Sakın bu olduğunda bunu yapanların bizim arkadaşlar olduğunu belli etmeyin. Bulunduğunuz konumlarda mütevazi olun renk vermeyin." şeklinde itiraf etmiştir. Bu bizim için “Aaa öyle mi olmuş” şeklinde tepki vereceğimiz bir bilgi değildir. Malumun ilamıdır. Fakat burada kan bağı olan kişinin itirafı, psikolojide ve hukukta baskın olacaktır.

Fethullah Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen’in, Türkiye’deki siyaseti yurt dışından yönlendirmek adına manipülasyon araçları kullanmalarına dair itirafı da önemli olmuştur. Çünkü FETÖ’nün yıllardır en çok ve sistemli yaptığı yöntem budur. Ebuseleme Gülen, bu manipülasyonlardan örnek verirken "Bir tanesi de Meral'i Gıdıkla oyunu. İYİ Parti'ye oy kazandırmak için yaptık. Oyunun %80'ini ben yaptım, AK Partili hesaplardan oyunu yaydık. Meral Hanım'a saldırı yapalım, hakaret edelim ki AK Parti'deki bir kesim "hakikaten AK Parti'deki bir kesim ayarı kaçırıyor diyerek İYİ Parti'ye kaysın Tek amaç AK Parti'yi pislik göstermek Bizimkilerin yaptığı zaten hep itibar suikasti." şeklindeki itirafı, diğer dostluk ve düşmanlık mesafelerini de anlamaya yetecektir. Aynı FETÖ’cüler “Ülkücü Gazete” isminde internet sayfaları kurup, 55 yıllık MHP’li-Ülkücü gibi davranmadılar mı? 

O sayfanın ödemelerini yapan ABD’de firari olan FETÖ’cü İbrahim Faruk Bayındır çıkmadı mı? 

“BİZ BİLİYORDUK” isimli kitabımda hepsinin belgesini yayınlamıştım. FETÖ’yü buralıyken oralı, oralıyken buralı kılan şeytanlığı kendini her alanda göstermiştir. Fethullah Gülen’in yanında şiir okuyan çocuk, yıllar sonra Devrimci Sosyalist İşçi Partisi'nin (DSİP) üyesi çıkmadı mı?

Bu örgütün en büyük özelliğinin bukalemun olması değil mi? Anında renkten renge kılıktan kılığa girebiliyorlar. FETÖ’cülerin yurt dışındaki kavgası, birçok bilineni tescilleyecek, bilinmeyenleri açığa çıkaracak gibi… Gelsin itiraflar! Dikkatlice izliyor ve dinliyoruz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli futbolcu Ozan Kabak'tan kötü haber

Milli futbolcu Ozan Kabak'tan kötü haber