Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Günün Başyazısı Çocukları koruyun ve kurtarın

Çocukları koruyun ve kurtarın

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çocukları koruyun ve kurtarın
KAYNAK: Haber Merkezi

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Geçtiğimiz hafta Müge Anlı’nın sosyal ve adli olayları konu aldığı, araştırdığı programında sosyal çürümeye örnek teşkil edecek bir olay daha ortaya çıkarıldı. Evden kaçan, bakımını üstlendiği kızlarını aramak için stüdyoya gelen üvey babanın, kızlarına yıllardır tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı. Dahası, farklı kişilerden 11 çocuğu olduğu ortaya çıkan adamın o çocuklara da tecavüz ettiği sorgusunda ve kişilerin itirafıyla ortaya çıkarılmıştı.

Ağlayarak, sözde kızlarını arama rollerini oynuyor ama özde onların tecavüzcüsü çıkıyor. Müge Anlı’nın sunduğu ve ona benzer programların toplumdaki sosyal çürümeyi tetiklediği yahut gizli kalmış olayları açığa çıkardığına dair çelişkili düşüncemde, etki oranı noktasında tam karar veremedim. Ama her iki alanda da etkili olduğu muhakkak… Katilleri, tecavüzcüleri, sahtekârları, kötüleri medya gücüyle ortaya çıkarması adına da oldukça seviniyorum. Bu tecavüzcü baba, Müge Anlı’nın programı olmasa belki bu kadar çocuğuna yıllar boyu tecavüz etmeye devam edecekti. Müge Anlı’nın programında yıllardır nice üstü örtülmeye çalışılan, unutulmaya yüz tutan olayların aydınlatılması sevindirici ama konuşulan konuların, yaşanan olayların özendirici olmaması en büyük dileğimizdir. Bu manada da sosyal ve toplumsal bir süzgeç sistemi de elbette olmalıdır.

Müge Anlı’nın programında ortaya çıkarılan çocuklarına taciz ve tecavüzde bulunan baba ve bundan önce buna benzer konularda gördüğümüz yüzlerce haber, bilinmeyen, duyulmayan ne acıların da yaşandığını bize acı acı düşündürüyor.

Geçen gün bir istatistik gördüm. İnanın içler acısı bir tablo idi.

Cinsel suçlar mağduru çocuk sayısı 2014'te (11 bin 95), 2015'te (16 bin 258), 2016'da (22 bin 655), 2017'de (23 bin 713), 2018'de (32 bin 759), 2019'da (31 bin 445), 2020'de (18 bin 450), 2021'de (24 bin 432) olarak kayıtlara geçmiş… Son 3 yılda bu oranda benzer yahut artarak devam etmiştir. Böyle bir tabloyu ilk kez gördüm ve duydum.

Toplum, Müge Anlı’nın yahut benzeri programlarda ortaya çıkan suçlara bakıp, adeta “Ağaca bakıp, ormanı göremiyormuş” demek ki… Müge Anlı programında sapık bir babanın tecavüz/taciz ettiği 13 çocuğu konuşulurken, medyaya yansımayan binlerce cinsel suç mağduru çocuk mahkeme dosyalarına giriyor. Ya duyulmayanlar ya bilinmeyenler ya da hala devam eden tacizler, tecavüzler? Bu dehşet verici rakamlar noktasında toplum dehşete düşmeli, titreyip kendine dönmelidir. Şu tablosunu yansıttığımız rakamların toplamında 150 bini aşan çocuk sayısı var… Bu kadar çocuğun bozulan psikolojisi, sağlığı ve yaşadığı travma düşünüldüğünde toplum içinde yaşamı zorlaşan onbinlerce insan oluştuğunu anlayabilirsiniz. Bu konu, Türk milletinin ve devletin iş birliğiyle ve hassasiyetiyle üzerine gidilecek çok önemli bir meseledir. Çocukları hayattan koparan, sağlığını bozan, onları yaşanmaz psikoloji sahibi yapanlar, en ağır cezalara çarptırılmalıdır.

Türk çocuklarının muhatap edildiği bu iğrenç “Cinsel suçlar mağduru çocuk sayısına” dair tablo ne yapıp edip sıfırlanmalıdır. Çünkü milli şuurlu çocuklar, ahlaklı toplumlarda yetişir ve büyür. Böyle bir yapıdaki millete de hiçbir güç zarar veremez. Türk milleti özüne dönmeli ve o özü kıyamete kadar yaşatılmalıdır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dehşete düşüren olay! Aydınlatma direğine asılı halde bulundu

Dehşete düşüren olay! Aydınlatma direğine asılı halde bulundu