Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Günün Başyazısı PKK’yı meşrulaştırmak için korsan seçim

PKK’yı meşrulaştırmak için korsan seçim

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
PKK’yı meşrulaştırmak için korsan seçim
KAYNAK: Haber Merkezi

Suriye’de iç savaş çıkararak terör örgütü PKK’nın uzantılarına işgal alanları oluşturan ABD, yıllardır planlı sürdürdüğü emperyalist projelerinin bir aşamasını daha hayata geçirmek istiyor. ABD’nin son planı da, korsan bir seçim yaparak terör örgütü PKK’nın elinde bulunan bölgeleri meşrulaştırmaktır.

Terör örgütü PKK'nın çatı örgütü Suriye Demokratik Güçleri (SDG), 11 Haziran'da 7 sözde kantonda 'yerel seçim' yapılacağını duyurdu. Terör örgütünün açıklamasına göre seçim, sözde Tabka Kantonu'ndaki 9, sözde Afrin-Şehba Kantonu'ndaki 5, sözde Deyrezor Kantonu'ndaki 18, sözde Fırat Kantonu'ndaki 16, sözde Rakka Kantonu'ndaki 12, sözde Münbiç Kantonu'ndaki 6 ve sözde Cizre Kantonu'ndaki 67 belediye için yapılacak. Bu ne demek, terör örgütü PKK’yı yavaş yavaş devletleştirmektir. ABD’nin ana hedefi olan Suriye’nin üniter yapısını bozarak, sözde Kürdistan’ın bir parçacığını oluşturmak. Böyle bir korsan seçimi de bunu meşrulaştırmak için tezgâhlıyor.

Önce MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Bu demokrasi ve yasa dışı seçim girişimi demek, Suriye’nin bölünmesinde yeni bir etap, yeni bir aşama demektir. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye yönetimiyle karşılıklı anlayış ve uzlaşma vasatında el ele vererek, yani Ankara ile Şam arasında işbirliği köprüsü inşa edilerek terör örgütünün işgal ve istila ettiği alanları demokratik vasıtalarla ihata teşebbüsüne katiyen müsaade edilmemelidir.” şeklindeki açıklaması ve daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  “Terör örgütünün halk oylaması bahanesiyle ülkemizin ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne yönelik mütecaviz eylemlerini yakından takip ediyoruz. Daha önce de bu konudaki politikamızı çok net ortaya koyduk. Türkiye, güney sınırlarının hemen ötesinde Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde bölücü örgütün bir teröristan kurmasına asla izin vermeyecektir. Oldu bittiler karşısında daha evvel yapılması gerekiyorsa ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık, aynı durumla karşılaşmamız halinde harekete geçmekten yine çekinmeyiz. “ açıklaması Cumhur ittifakının ve hükümetin bu konuda titiz bir duyarlılık içinde olduğunu yine göstermiştir. 

Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK)  son toplantısındaki “Irak ve Suriye’de gasp ettiği toprakları terör yuvası hâline getiren PKK/KCK-PYD/YPG’nin ve ona sağlanan desteğin bölgemizdeki tüm unsurlarıyla birlikte bertaraf edileceği, millî güvenliğimiz ve komşularımızın toprak bütünlüğü hilafına herhangi bir oldubittiye fırsat verilmeyeceği” şeklindeki açıklamaları da Türk devletinin bu konuda milli duruşunu koruduğunun ispatı olmuştur.

Türkiye, Irak, İran ve Suriye’deki her gelişmeyi titizlikle takip etmeyi sürdürmelidir. Çünkü ABD ve İsrail’in planlarında 4 parçalı sözde Kürdistan hedefi, bu 4 ülkeyi kapsamaktadır.  ABD ve İsrail’in, Irak ve Suriye’yi birbirine bağlayan “Davut Koridorunu” terör örgütü YPG/PYD’nin rahat hareket etmesi adına kurmasıyla, bugün PKK’ya korsan seçim hazırlıkları içine girmeleri çok planlı hareket ettiklerini göstermektedir.

Eğer Türk Ordusu, 15 Temmuz 2016 sürecinden hemen sonra Suriye üzerinde büyük terörle mücadele operasyonlarını yapmamış olsaydı, bugün belki de ABD-İsrail terör örgütü PKK üzerinden beklenen hedeflerine ulaşmış olacaktı. O yüzden Türk devletinin, Irak ve Suriye’deki mücadelesi çok önemlidir. Türk Ordusu niçin Irak ve Suriye sınırında diyen embesillerin gönlü ABD-İsrail, PKK ile olmasa bunu sorar mı? Yaratık Netanyahu’nun peydahlama oğlunun geçtiğimiz gün bir harita paylaşarak Türkiye’nin Doğu’sunu sözde Kürdistan’ın içinde göstermesi de niyetleri ortaya koymaktadır.

Türkiye, her planı, oyunu bozacak güçtedir. Bu arada YPG/PYD sevdalısı CHP’ye de sormak lazım. Bu korsan seçimi nasıl değerlendiriyor acaba?

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği geçici olarak durduruldu

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği geçici olarak durduruldu