Alın size bir örnek daha… Gençlerin önemini anlamanız için… Güven Yalçın… Şans verildiği takdirde, genç futbolcu neler yapabileceğini dün gösterdi. Nasıl kaliteli bir futbolcu olduğunu, herkes bir kez daha izledi. Gol vuruşları, fırsatçılığı, arkadaşları ile uyumu mükemmeldi, Güven’in. Sanki 40 yıllık Beşiktaşlı gibi büyük oynadı, attığı 3 golle takımının da lig üçüncülüğünü garantileyen futbolcu oldu. Feda sezonuna giren Beşiktaş’ta yöneticiler ne yapıp edip, Güven Yalçın’ı ve dün sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan Dorukhan’ı takımda tutmalı. Bravo çocuk, Burak abini aratmadın, mükemmel bir oyun çıkardın, harika goller attın…

Peki ya Ljajic’e ne demeli ? Ligin ikinci yarısından itibaren, takımın yıldızı oldu bu futbolcu. Dün de takımını atağa kaldıran, attığı paslar ve yaptığı asistlerle, genç Güven Yalçın’ı besleyen futbolcu oldu, Ljajic. O da Güven gibi mükemmel oynadı, izleyenlere keyif verdi. Bu futbolcu için de yönetim işi sıkı tutmalı, kesinlikle elinden kaçırmamalı. Takıma daha çok alışan, iyi bir hazırlık dönemi geçiren, mayasında futbolculuk olan Ljajic, önümüzdeki sezon da Beşiktaş’ta büyük başarılara imza atar düşüncesindeyiz.

Ve büyük umutlarla gelen Kanadalı yıldız Larin. Tam 284 gün sonra ilk 11’de kendisine yer buldu. Ama gelin görün ki, ayağına gelen fırsatı değerlendiremedi, kendisini gösteremedi. Top kaybetti, ataklara yeterli desteği vermedi, özgüvensiz oynadı. Güven ve Ljajic’i elinde tutması gereken yönetimin, Larin’i en kısa yoldan elden çıkarması tavsiyemizdir. Japon futbolcu Kagawa için de olumlu şeyler yazamayacağız. Evet, birçok maçta sonradan oyuna girdi, evet önemli goller attı ama hiçbir zaman Siyah-Beyazlı takımda direkt oynayacak bir futbolcu görüntüsü vermedi. Ona da bir teşekkür plaketi verilmesi ve yolların ayrılması düşünülmelidir.

Quaresma’yı yazmaya gerek yok. O artık son maçta, her zaman iyi diyalog içerisinde olduğu tribünlere oynadı, yaptığı hareketlerle taraftarların göz zevkine hitap etti, o kadar. Quaresma’nın gitmesi hem mali anlamda katkı sağlar, hem de genç isimlere yol verir. Teknik direktör Şenol Güneş’in ‘tutkusu’ Necip için de sona gelindiğini düşünüyoruz. Gökhan Gönül’ün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha bize gösterdi Necip.

Sonuç olarak Beşiktaş, belki şampiyonluk hesabını tutturamadı ama yeni gelecek olan hoca ile birlikte, takımların korkulu rüyası haline gelen “Erken sezon açma” derdinden kurtulmuş oldu.