Yanaklara canlılık kazandıran allık, uygulandığı yere göre yüz hatlarının algısını değiştirebiliyor. Aynı ürünü yanakların ortasında yoğunlaştırmakla elmacık kemikleri boyunca dağıtmak farklı sonuçlar oluşturuyor.
Yüz şekline göre önerilen teknikler kesin kurallar değil, başlangıç rehberi olarak değerlendirilmeli. Elmacık kemiklerinin konumu, yanakların dolgunluğu ve kişinin istediği görünüm, uygulama yerini belirlerken birlikte düşünülmeli.
ÖNCE YÜZÜNÜZÜ NORMAL İFADESİYLE İNCELEYİN
Allığı yerleştirmeden önce aynaya karşıdan, başınızı eğmeden bakın. Yüzünüzün uzunluğunu, en geniş bölgesini ve elmacık kemiklerinizin konumunu değerlendirin.
Gülümsemek yanakların dolgun bölümünü bulmayı kolaylaştırabilir. Ancak yalnızca bu ifadeyle uygulama yapmak yerine yüzünüzü gevşettiğinizde rengin nerede kaldığını da kontrol edin. Son görünümü normal yüz ifadesiyle değerlendirin.
YUVARLAK YÜZLERDE YUKARI VE DIŞA DOĞRU DAĞITIN
Yüzünü daha uzun ve belirgin göstermek isteyenler, allığı elmacık kemiklerinin dış kısmına yerleştirip şakak yönüne hafifçe dağıtabilir. Rengi yanağın tam ortasında geniş bir daire halinde yoğunlaştırmak ise daha dolgun bir etki oluşturabilir.
Ürünü çok aşağıya taşırmadan, ince katlarla ilerleyin. Şakaklara kadar yoğun bir şerit çizmek yerine kenarları yumuşak bırakmak daha doğal bir geçiş sağlar.
OVAL YÜZLERDE ELMACIK KEMİĞİNİ TAKİP EDİN
Oval yüzlerde yanağın dolgun bölgesinden başlayıp elmacık kemiği boyunca dışa doğru hafifçe dağıtmak denenebilir. Uygulamanın genişliği, yanak yapısına ve istenen yoğunluğa göre ayarlanabilir.
Daha kalkık bir etki için rengin ağırlığını biraz yukarıda, daha yumuşak ve canlı bir görünüm için yanağın orta bölümüne yakın tutabilirsiniz. Yüzü mutlaka değiştirmeye çalışmak yerine doğal hatları takip etmek de bir seçenek.
UZUN YÜZLERDE YATAY YERLEŞİMİ DENEYİN
Yüzünün uzunluğunu görsel olarak dengelemek isteyenler, allığı yanakların orta bölümünde daha yatay bir alana dağıtabilir. Bu yerleşim, dikkati yüzün genişliğine taşıyabilir.
Rengi yalnızca şakaklara doğru dik bir açıyla uzatmak, uzunluk etkisini vurgulayabilir. Daha yatay uygulamada ise allığı burun kenarlarına veya yüzün alt bölümüne gereğinden fazla yaymadan kontrollü ilerleyin.

KREM VE TOZ ÜRÜNLERDE MİKTARI AYARLAYIN
Krem veya likit allıkta küçük bir miktarla başlayın. Parmak, sünger ya da uygun bir fırçayla tampon hareketler kullanmak, alttaki fondöteni yerinden kaldırmadan dağıtmayı kolaylaştırabilir.
Toz allıkta ise fırçadaki fazlalığı aldıktan sonra uygulama yapın. Özellikle nemli veya henüz yerleşmemiş ten ürünlerinin üzerine yoğun pudralı allık sürmek, bazı formüllerde lekeli bir görünüm oluşturabilir. Ürünlerin birlikte nasıl davrandığını küçük bir alanda kontrol edin.
İKİ TARAFTA AYNI YÜKSEKLİĞİ KONTROL EDİN
Bir yanağı tamamen bitirip diğerine geçmek yerine, ürünü iki tarafta azar azar artırın. Aynadan biraz uzaklaşıp allığın başlangıç noktasını, genişliğini ve yoğunluğunu karşılaştırın.
Yüzün iki tarafı doğal olarak farklı olabileceğinden, aynı miktarı aynı noktaya sürmek her zaman eşit görünüm sağlamaz. Gerekirse yerleşimi küçük dokunuşlarla düzenleyin.
FAZLA RENGİ FONDÖTENLE KAPATMAYA ÇALIŞMAYIN
Allık fazla kaçtıysa üzerine kalın bir fondöten tabakası eklemek yerine, temiz bir fırça veya süngerle kenarları nazikçe yumuşatın. Ürünü bütün yüze yaymadan yalnızca yoğun bölge üzerinde çalışın.
Renk hâlâ istenenden fazlaysa süngerde kalan çok az ten ürünüyle hafifçe tampon yapılabilir. Son kontrolü doğal ışıkta yaparak iki yanağın yüzün bütünüyle uyumuna bakın.