Her yayınlandığnda milyonlarca insanı ekrana kilitleyen Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı bu akşam izleyicisi ile buluşuyor. İzleyenleri kahkahaya boğan Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filminde Semra Hoca'nın okula gelişiyle beraber Hababam Sınıfı’nın başından geçenler anlatılıyor. Film severler, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filminin konusu ve oyuncuları merak ediliyor.

HABABAM SINIFI SINIFTA KALDI NEREDE ÇEKİLDİ?

Serinin en çok hasılat yapan filmin çekimleri ise İstanbul Koşuyolu'ndaki Adile Sultan Kasrında yapıldı.

Hababam Sınıfı, Rıfat Ilgaz'ın Hababam Sınıfı adlı Hababam kitap serisinden uyarlanarak yapılan bir film serisidir. Serinin ilk filmi 1975 yılında yapılmış olan Hababam Sınıfı'dır. Bunu daha sonra yine 1975 yapımı olan Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, 1976 yapımı olan Hababam Sınıfı Uyanıyor ile Hababam Sınıfı Tatilde, 1978 yapımı olan Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor ve 1981 yapımı olan Hababam Sınıfı Güle Güle filmleri izler. Serinin yeni nesil filmleri ise 2003 yapımı olan Hababam Sınıfı Merhaba, 2004 yapımı olan Hababam Sınıfı Askerde, 2005 yapımı olan Hababam Sınıfı Üç Buçuk, 2019 yapımı olan Hababam Sınıfı Yeniden ve son olarak 2020 yapımı olan Hababam Sınıfı Yaz Oyunları'dır.

HABABAM SINIFI SINIFTA KALDI FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Sahte diplomalarla Mahmut Hoca'yı kandıran "Hababam Sınıfı" yine sınıfta kalmış ve Özel Çamlıca Lisesi'ne geri dönmüştür. Ama sınıfın okula yeni atanan beden eğitimi hocası Badi Ekrem ile başı derttedir. Sürekli sınıfa egzersiz yaptıran ve koşturan hoca sınıfa çok nadir top oynatmaktadır. Okula edebiyat öğretmeninin okuldan ayrılması üzerine Semra adında genç bir edebiyat öğretmeni gelmiştir. Bu sırada iyileşen Mahmut Hoca okula geri dönmüştür, müdür muavinliği görevini bırakmak ister ama okul müdürünün ısrarı üzerine şartlı olmak üzere tekrar görevini üstlenir.

Mahmut Hoca sınıfı Semra Hoca'ya iyi davranması konusunda uyarır, fakat sınıf Mahmut Hoca'yı dinlemez. Daha ilk uyarıda öğretmenler odasında oturan Semra Hoca'yı temizlik kolu olarak odadan çıkartan sınıfın öğrencileri öğretmenler odasında sigara içer. Mahmut Hoca öğrencileri yakalar ve ilk hataları olduğu için uyarır.

Şaban'ın, Semra Hoca'ya âşık olduğunu öğrenen Ferit ve Necmi kendi elleriyle Semra Hoca'dan diyerek Şaban'a aşk mektubu yazarlar ve Şaban bu mektupları okuyunca çok mutlu olur ve o da Semra Hoca'ya aşk mektupları yazmaya başlar ve mektupları posta kutusunun içine atar Şaban'ın cevaplarını okuyan Ferit ve Necmi daha da çok mektup yazmaya başlarlar. İşler bu noktadan sonra içinden çıkılmaz bir hal alır.

HABABAM SINIFI SINIFTA KALDI OYUNCULARI KİMLER?

İzleyenleri kahkahaya boğan Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filminin oyuncu kadrosu şöyle:

Kemal Sunal

Münir Özkul

Halit Akçatepe

Semra Özdamar

Tarık Akan

Şener Şen

Feridun Şavlı

Akil Öztuna

Cem Gürdap

Ertuğrul Bilda

Ahmet Arıman

Sıtkı Akçatepe

Ergün Sözer

Hayri Karabey

Cengiz Nezir

Talat Dumanlı

Bülent İğdiroğlu

Tevfik İnce

Dilaver Gür

Muharrem Gürses

Ercan Gezmiş

Adile Naşit

Gazanfer Şener

Hakkı Karadayı

Editör: Haber Merkezi