Yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında il etapta 31 ilde hafta sonlarında sokağa çıkma yasağı devam ederken, bu illerin sayısı ilerleyn haftalarda 15 düşmüş, Ramazan Bayramı’nda ise tüm ülke genelinde uygulanmıştı. Geçtiğimiz hafta ise 15 il için sokğa acıkma yasağı ilan edilmiş ancak gelen talepler doğrultusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan sokağa çıkma yasağının iptal edildiğini duyurmuştu. Gözler, şimdi 13 14 Haziran’a denk gelen hafta sonunda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağında…

13 14 HAZİRAN'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Her hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu geçtiğimiz hafta Perşembe günü için planlanmış ancak ertelenmişti. Ertelenen kurul 9 Haziran Salı günü toplandı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme kapsamında alınan yeni kararları kamuoyu ile paylaştı. Ancak, 13 14 Haziran hafta sonunda sokağa çıkma yasağın olup olmayacağına dair bir açıklamada bulunmadı.

Hafta sonunda sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusuna diar henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak serbest bırakılan ilk hafta sonunda vatandaşların sosyal mesafe ve maske kurallarına uymadığı pek çok endişe verici görüntü medyada yer almıştı.

Son günlerde yaşanan yeni vaka sayılarındaki artış da göz önünde bulundurulduğunda 13 14 Haziran tarihlerinde ikinci bir dalganın yaşanmaması için sokağa çıkma yasağının ilan edileceği tahmin ediliyor.

65 YAŞ ÜSTÜ HER GÜN DIŞARI ÇIKABİLECEK

Kabine toplantısının ardından açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65 yaş üstü vatandaşların uzun zamandır heyecanla beklediği müjdeyi verdi. Bundan sonra 65 yaş üstü olan vatandaşla koronavirüs önlemlerine uyarak, her gün sabah saat 10.00’dan akşam 20.00’a kadar sokağa çıkabilecek.

 

 

Editör: Haber Merkezi