Dünya genelinde Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 300 binin üzerine çıkarken, vaka sayısı ise 4,5 milyona ulaştı. Bu kadar vakada bulaşmış olan virüsün tamamını bir araya getirseniz bile toplamı 1 gram ancak ediyor. Bu ağırlığı ile kibirli insanoğluna paranın yenilmeyen bir şey olduğunu göstermeye fazlasıyla yetti. Bankalarda milyarları, kasalarda hazineleri, birçok yerde sarayları olan servet sahibi insanlarla, günlük kazandığı ile ancak geçimini sürdürebilen, bir çay parasının hesabını yapmak zorunda kalan milyonlar arasında çok da bir fark kalmadı. Hepimiz aynı kurala tabiyiz, aynı tehlikeyle karşı karşıyayız. Bir karın doyurmayı aşan tüketim yapamıyoruz. Sosyal mesafeyi korumak da, maske takmak da hepimiz için geçerli ve virüs hiçbir ayrım yapmıyor.

ZİLLET BİLDİĞİNDEN ŞAŞMIYOR

Çok güzel bir ülkemiz, necip bir milletimiz var. Zor günlerde dayanışmanın, yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini veriyor ve her türlü sıkıntıyı aşmayı başarıyoruz. Bunu sayısız defalar yaşadık. İsterdik ve dilerdik ki böyle bir süreçte, siyasi partilerimiz de bu aynı anlayışta olsun, aynı mesajı versinler. Ancak, ne yazık ki zillet bildiğinden şaşmıyor. CHP yancıları ile birlikte yine krizin, kaosun, fitnenin, yıkımın zirvelerinde geziyor, yine ülke ve millet düşmanlarının değirmenine su taşıyor. Her gün bunları yazmak bizim de hoşumuza gitmiyor, ama susmanın kabullenmek olduğunu biliyoruz. Haksızlık karşısında susanı dilsiz şeytan olarak nitelendiren bir inancımız var. Meslek olarak da Türk milletine doğruları anlatmak, hakkın ve haklının yanında durmak gibi bir görevimiz bulunuyor.

ROTAMIZ DOĞRU

Kim ne yaparsa yapsın, ne söylerse söylesin ülke olarak da, millet olarak da çok başarılı bir sınav verdik ve bunu devam ettiriyoruz. Elbette sorunlarımız var, elbette katedeceğimiz bir hayli yol mevcut. Ama rotamız doğrudur, önümüz açıktır, gidişatımız isabetlidir. Yeni normalin şartları, düzeni, seçenekleri ve hedefleri çok farklı olacaktır. Eski normal, eskide kalmıştır ve virüs tamamen yok olsa bile bir daha aynı şartlara, aynı ortama, aynı dünyaya dönüş olmayacaktır. Yeni ve farklı bir dünyanın daha şimdiden şekillenmeye başladığını çok net olarak görebiliyoruz. Türkiye, yeni dünya düzeninin belirleyicisi olacağını göstermiş ve etkisini hissettirmiştir.

KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT

Önceliğimiz, şimdiye kadar sağladığımız başarıyı kalıcı hale getirmek ve kesin sonuç almaktır. Açıklanan son veriler bize birtakım mesajlar veriyor. Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplam test sayısında 1,5 milyonu geçtiğimizi, yoğun bakım ve entübe hasta sayımızın azalmaya devam ettiğini duyurmuştur. Toplam vaka sayımızda iyileşme oranı yüzde 72’ye yükselmiştir. Bunlar çok sevindiricidir. Ancak, henüz hiçbir şey bitmiş değil. Nitekim, Sayın Bakan her defasında yeni hayat tarzımızın, “Kontrollü Sosyal Hayat” olacağını söylüyor ve hep birlikte tedbirin şart olduğunun ısrarla altını çiziyor. Maske takmak ve 1,5 metrelik sosyal mesafeye uymak hiçbir şartta vazgeçemeyeceğimiz, hepimizin mutlak uyması gereken kurallardır. Bu kuralın gevşemesinin anında günlük verilere de yansıdığını yine bütün uzmanlar söylemektedirler.

4 GÜN DAHA EVDEYİZ

Havalar aniden çok ısındı. Evde kalmak kolay değil. Ama millet olarak bir sınavdan geçiyor, ortak bir mücadele veriyoruz. Boş vermişlik, “bana bir şey olmaz” efelenmeleri hiç kimsenin hakkı değildir. Söylenen kurallara uymamak hem kendimizi, hem de her kim olursa olsun karşımızdakini yüksek riske atmaktır. Bugünden itibaren 4 gün daha içerideyiz. İçeride kalmanın bu virüsle mücadelede en kestirme ve en etkili yol olduğu ispatlanmıştır. 65 yaş üstü vatandaşlarımızı içeride tutmanın ölüm sayısının düşük kalmasında başrolü oynadığını Dünya Sağlık Örgütü de kabul etmiş ve takdirle karşılaşmıştır. Yine bulaştırıcılıkta daha aktif olan 20 yaş altı yaş grubunun da izole edilmesi mücadeleye çok destek olmuştur. Biraz daha sabredeceğiz. Diğer taraftan yeni normale geçiş kademeli olarak başlamıştır. Ne kadar kurallara uyarsak, normale dönüşümüz de o kadar hızlı ve sağlıklı olacaktır.

BUNLARA BELEDİYE TESLİM EDİLEMEZ

Sadece virüsle mücadele etmiyoruz. İhanet hiçbir şekilde hız kesmiyor. Görevden alınan belediye başkanları hakkındaki suçlamalar dehşet vericidir. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir ülkesinde bu kadar ihanet içinde olanlara bırakın belediye teslim etmeyi, nefes bile aldırmazlar. Ve şu rezilliğe bakınız ki, bu hain taifesine en hızlı ve büyük destek yine CHP’den gelmiştir. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bu ihanet güruhuna sahip çıkarken, devleti suçlayıp darbe zırvalarında bulunmuştur. İP’i kopuklar hâlâ inkâr etseler de, kimlerle iş birliği yaptıklarını Kaftancıoğlu bir defa daha belgelemiştir. Ne olursa olsun sonuç değişmeyecektir ve virüsle de, bu hainlerle de mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.