Basketbol Süper Liginde, play off ve ligde kalma mücadelesi kıyasıya devam ediyor. Koçlar, oyuncular hatalar yapıyor. Tabi hakemler de. Sezon içinde birçok yanlış karar gördük. Ancak bu gergin dönemde yönetim hataları çok can yakıcı oluyor doğal olarak. Daha da önemlisi basketbolda da oyun değil hakemler konuşuluyor artık.

Geride kalan haftada kritik hatta eşine az rastlanır hakem kararları izledik. Birisi play off yarışındaki Tofaş-Beşiktaş maçında diğeri de ligde kalmaya çalışan Büyükçekmece- Bursaspor mücadelesinde.

Tofaş da Beşiktaş da öyle bir mücadele ortaya koydu, öyle bir oyun sergiledi ki, her anı ayrı bir keyifle izledik. Tofaş Zubcic’in üçlük performansı ile kaçmaya çalıştı. Beşiktaş, Alperen, Şehmuz, Ercan Osmani ile kovaladı. Ev sahibi ekibin ‘kazandım’ dediği anda Siyah Beyazlılar, son saniye üçlüğü ile havalara sıçradı. Tofaş yıkıldı.

Maçın hakemleri de gaza geldi bu heyecana katılmak istedi herhalde. Ercan’ın son şut öncesi atış hali yokken tespit edemedikleri çizgiye ayak basmayı ekrandan görebildiler. Basketi iptal ederek Tofaş’ı galip ilan ettiler. Oysa yeniden izleme atış halindeki ihlallerde söz konusu kurala göre. Beşiktaş itiraz etti. Kararı federasyon verecek. Ortada hem ihlal hem de kendini ifade edemeyen kural var. Vicdan Tofaş, kural Beşiktaş diyor. İkisi de kazanmayı haketti. Ama birine yazık olacak. Bursaspor da Büyükçekmece de ligde kalma çabasında. Böyle bir maçta konuk Bursaspor 71-68 önde. Bitime altı saniye var. Anderson üçlük atış kullanırken Can Maksim bariz bir faul yaptı. Ancak hakemler bunu atladı. Düdük çalınsa belki maç uzatmaya gidecek belki Büyükçekmece kazanacak rahatlayacaktı. Olmadı Bursaspor güldü.