Kovid-19 pandemisi toplumun tümüne olduğu gibi futbola da darbe vurdu. Kulüpler, futbolcular bir yana, en büyük darbeyi hakemler yedi. Sözleşmeli görev yapanlar hariç, diğer tüm hakemlerin geliri bıçak gibi kesildi. Özellikle alt liglerde, öğrenci, askerliğini bekleyen, iş bekleyen genç hakemlerin bir anlamda iş yerleri kapandı.

MHK başkan ve üyeleri, Cumhurbaşkanının başlattığı kampanyaya maaşları bağışlamışlar. Yakışanı yapmışlar. Allah kazançlarını arttırsın. MHK şimdi de, gelirleri sıfıra düşen hakemleri belirleyip, yaraya merhem olmalıdır.

Sayın Abdurrahman Arıcı’nın Genel Başkanlığını yaptığı TFFHGD’nin birikimi ile kontrolü MHK’de bulunan geçmişi 50 yıla dayanan hakem gözlemci sandığı devreye sokulmalıdır.

Destek, klasmana göre mi tespit edilir, medeni duruma göre mi? Ya da çocuğunun olması bir kriter midir? Herkese ikişer maç parası mı yatırılır? Bu belirlenmeli, daha da büyümeden bir an önce yaralar sarılmalıdır. Yılların birikimleri şimdi değil de ne zaman, ne için kullanılacak?

Siz sayın Alp, sayın Arıcı. Düşünün ve harekete geçin lütfen. Çünkü siz düşünmezseniz, bu genç hakemleri kimse düşünmez…